Afbeelding
Foto: pr

Escaperoom in Hekendorp

Algemeen

In de kerstvakantie van 27 tot en met 30 december wordt er in de Boezem in Hekendorp een leuke en spannende kerstescaperoom opgezet. Het heeft de treffende naam “Kom op kraambezoek’ en heeft alles te maken met het kerstverhaal. Het is geschikt voor iedereen! De opbrengst gaat geheel naar een meisjeshuis in Kampala, een project van Cathy Groenendijk.

Mariette Markus kreeg het idee al een paar jaar geleden. Ze zag toen in Polsbroek deze escaperoom en het leek haar leuk om die naar Hekendorp te halen. Helaas kwam corona er even tussen door. Maar nu kan het. “We hebben alles met een aantal vrijwilligers en jongeren uitgewerkt.” Het podium in de zaal van de Boezem is een prima ruimte ervoor omdat achter het gordijn de escaperoom opgebouwd kan worden. Ivanka de Goeij en Rick van Eijk hielpen haar met het realiseren ervan.

Tijdens de escaperoom zijn er ook foto’s te zien van het meisjeshuis in Kampala. Cathy is juist terug in Nederland en nam mooie foto’s mee van het project. In het meisjeshuis worden ongeveer vijftig straatmeisjes opgevangen. Het huis biedt ze veiligheid en perspectief. “Een mooi doel om te ondersteunen met de escaperoom.” zegt Marieke.
De escaperoom is geschikt vanaf tien jaar (onder begeleiding van een volwassene) en ouder. Maximaal zes personen per keer.
Je moet je van tevoren even opgeven via escaperoomhekendorp@gmail.com. Toegang is 20 euro per kamer.

Op een moderne manier word je in het kerstverhaal meegenomen.
Je gaat op kraambezoek bij Jozef en Maria en moet binnen een uur diverse raadsels en puzzels oplossen.
Lukt het je om de codes te kraken? Nadrukkelijk wordt gezegd dat iedereen welkom is. In de Boezem, Wilhelminastraat 17, Hekendorp.

Margreet Nagtegaal

Het meisjeshuis in Kampala.
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 7 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 9 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 12 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 14 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00