Alle spelers van het blijspel 'Annemarie zeg jij het maar!'Regisseur Marianne Boer (rechts) op de trap met de souffleur.
Alle spelers van het blijspel 'Annemarie zeg jij het maar!'Regisseur Marianne Boer (rechts) op de trap met de souffleur. Margreet Nagtegaal

Hekendorpse toneelvereniging voert klucht op

Algemeen

Er wordt hard geoefend in de Boezem in Hekendorp. Want de Hekendorpse toneelvereniging HTV wil graag weer een gezellig avondje kunnen verzorgen door een echte klucht op te voeren. In 2020 kon de uitvoering helaas niet doorgaan vanwege corona maar nu hebben ze in korte tijd een nieuwe voorstelling weten in te studeren.

De eerste scene eindigde met de zin ‘Annemarie zeg jij het maar’. Dat is tevens de titel van het blijspel dat op 29 en 30 april in De Boezem in Hekendorp te zien zal zijn. De klucht speelt zich af rond een huwelijksbureau met natuurlijk veel spannende en lachwekkende verwikkelingen.

De toneelvereniging in Hekendorp bestaat al sinds 1953 en is niet weg te denken uit het gemoedelijke dorp. In zo’n vier maanden tijd wordt er elk jaar een toneelstuk ingestudeerd en zorgt dan voor een gezellig avondje uit. Jan zit er al 35 jaar bij; “Het is gewoon een heerlijke uitlaatklep en altijd gezellig.”

De Boezem zit met de uitvoering meestal goed vol met familie, heel Hekendorp en veel mensen uit de omgeving. Het verhaal van dit jaar speelt zich, toevalligerwijs, ook in de jaren 50 af.

Elk jaar wordt geïnventariseerd wie van de toneelvereniging mee kan en wil doen. Naar aanleiding van de hoeveelheid spelers wordt pas een stuk uitgezocht. Deze keer spelen er negen spelers mee, zijn er twee souffleurs en is Marianne Boer voor de eerste keer de regisseur. Marianne werd gevraagd omdat de vorige regisseur er mee stopte. “Ik had bij de KPJ ook al eens geregisseerd en vond het leuk om weer te doen.”

Voor alle spelers is de gezelligheid en het elkaar ontmoeten een belangrijke reden om samen toneel te spelen. Het plezier vooraf is minstens net zo groot als het plezier voor het publiek tijdens de uitvoeringen.

Wie trouwt het eerst?

Het verhaal gaat over een erfenis. Tante Evelien en oom Theodoor zijn broer en zus en allebei ongetrouwd gebleven. Maar dat had een bijzondere reden. In de erfenis stond namelijk dat wie als eerste trouwde het hele kapitaal zou erven. Het vertrouwen dat er altijd tussen de broer en zus was is ineens verdwenen en er ontstaat een wedstrijd wie het eerste trouwt. Ze zijn familie van de eigenaar van het huwelijksbureau en doen allebei in het geheim een beroep op hem. Allerlei bijzondere types en verwikkelingen maken het stuk tot een echte klucht. Het belooft een ouderwets avondje lachen te worden.

Een kaartje kopen kan gewoon aan de zaal voor 8 euro. Vrijdag 29 april en zaterdag 30 april om 20.00 in De Boezem in Hekendorp.

Margreet Nagtegaal

OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 9 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 11 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 13 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 14 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 16 uur geleden
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 18 uur geleden
Afbeelding
Ringsteken met de skelter op Koningsdag in Polsbroek 19 uur geleden
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
Knikkeren en Koningsspelen 30 apr, 19:00