Afbeelding
Foto: Margreet Nagtegaal

Escaperoom in Hekendorp groot succes

Algemeen

In de kerstvakantie is vier dagen lang in de Boezem in Hekendorp een spannende escaperoom opgezet. Gewoon omdat het leuk is om met een groep te doen maar ook om een meisjeshuis In Kampala in Oeganda te steunen. Beiden zijn heel goed lukt! Het meisjeshuis ontving maar liefst veertienhonderd euro door dit mooie initiatief.

Organisator Mariette Markus is er beduusd van. “We hebben gewoon vijfendertig groepen binnen gehad. En op het laatst hebben we echt nee moeten zeggen. Het liep echt storm tot op de laatste dag, we hebben extra ingepland, en mensen kwamen vanuit de hele regio.” Ze kwamen onder anderen uit Linschoten, Driebruggen, Hekendorp, Schoonhoven, Krimpen en Waddinxveen. Sommige groepen hadden duidelijk wel vaker een escaperoom gedaan en kenden de trucjes ervan. Voor hen was het niet nodig om een tip te krijgen zodat binnen een uur alle codes gekraakt konden worden. Maar gezinnen met kinderen hadden wel eens een tip nodig om toch op tijd de escaperoom weer uit te kunnen. “Het was vaak best spannend. En vooral heel leuk. En met een beetje hulp kwam het toch nog goed.”

Veel hulp van groep enthousiaste jongelui

Voor de escaperoom waren zo ongeveer vier volwassenen en een groep van tien tieners een aantal dagen behoorlijk druk. Een van de tieners deed het zelfs als maatschappelijke stage. “Het kostte veel energie. Maar je kreeg er ook energie van! Het was zo leuk!” Cathy Groenendijk die het meisjeshuis in Kampala runt was toevallig net in Holland en kwam ook een kijkje nemen. Ze was onder de indruk hoe de escaperoom in elkaar was gezet, en vertelde juist ook aan de jongeren die er waren hoe belangrijk het is dat je in je leven een goede basis meekrijgt. Daar is het meisjeshuis voor opgericht. Er zijn soms kinderen van de straat die haar aanklampen met de vraag of ze alsjeblieft in het meisjeshuis mogen komen wonen. Om aan een goede toekomst te kunnen gaan bouwen in een veilige omgeving. In het meisjeshuis wonen meisjes die vanaf de straat worden opgevangen.

De spullen voor de escaperoom worden ergens opgeslagen, vertelt Mariette. “Het is te leuk om het weg te doen. Dus wie weet voor een volgende keer?”

Margreet Nagtegaal

V.l.n.r.: Mirthe Markus (dochter van),Cathy Groenendijk en Mariette Markus.
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 10 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 12 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 14 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 15 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 17 uur geleden
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 19 uur geleden
Afbeelding
Ringsteken met de skelter op Koningsdag in Polsbroek 20 uur geleden
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
Knikkeren en Koningsspelen 30 apr, 19:00