Afbeelding
Foto: Mireille van der Ham

Gert Versteeg treedt af bij bestuur VVH

Algemeen

‘Ik heb de mooie jaren van Haastrecht meegemaakt’

Bijna 25 jaar was Gert Versteeg secretaris in het bestuur van Voetbal Vereniging Haastrecht. Tijdens de algemene ledenvergadering van donderdag 16 februari trad hij af als bestuurslid. Gert kijkt terug op een mooie tijd bij de vereniging.

Bleeklust

De 72-jarige Gert Versteeg werd geboren in Haastrecht, waar hij ook opgroeide. Zijn vrouw Janneke leerde hij via een jeugdvereniging in Haastrecht kennen en samen kregen zij drie prachtige dochters. In zijn jonge jaren heeft Gert bij de, toen nog zo genoemde, ABN gewerkt als loopjongen. Na zijn diensttijd ging Gert bij zijn vader in de wasserij werken. Wasserij Bleeklust was op de hoek van bedrijventerrein Galgoord in Haastrecht gevestigd. In 1978 heeft Gert het familiebedrijf met twee broers en nog twee anderen overgenomen. Gert vertelt: “Het liep goed, we hadden vooral klanten uit de gezondheidszorg en de horeca. Het Hilton Hotel in Rotterdam was bijvoorbeeld een goede klant van ons.” Om de voetbalvereniging te sponsoren heeft de wasserij jaren de kleding van de vereniging gewassen. In 2007 is het bedrijf vanwege economische redenen gestopt.

Mooie jaren

Op zijn achtste werd Gert lid van VVH. Tot zijn 35e heeft hij gevoetbald bij de vereniging, waarvan een aantal jaren in het eerste. “Samen met mijn broers heb ik in dit elftal mooie jaren meegemaakt. We zijn meerdere keren kampioen geworden.” In 2016 werd Gert vanwege zijn jarenlange inzet voor de vereniging benoemd tot erelid. Gert begon zo’n vijfentwintig jaar geleden, toen hij gevraagd werd tijdens een bestuurscrisis, met zijn activiteiten in het bestuur. Eerst draaide hij een poosje mee, later stroomde hij in als secretaris. In deze functie verzorgde Gert onder andere de uitnodigingen en notulen van de jaar- en maandvergaderingen. Gert heeft in al die jaren een hoop meegemaakt bij de vereniging. “Ik heb de aanleg van de kunstgrasvelden meegemaakt en de bouw van de prachtige nieuwe kantine. Een accommodatie waar we trots op kunnen zijn! En natuurlijk ook het honderd jarige bestaan van de vereniging. Kortom, ik heb vele mooie momenten meegemaakt, maar helaas ook mensen weg zien vallen.”

Tweemaal afscheid

Toen Gert afgelopen donderdag afscheid nam van zijn functie als secretaris had hij zelf wat woorden op papier gezet om te delen. Dit viel hem best zwaar. Toch neemt Gert met een goed gevoel afscheid. “Er is op het moment een sterk, stabiel bestuur, ik laat gelukkig geen zinkend schip achter. Voor mij is het goed geweest zo.”
In januari nam Gert al afscheid van de het mannenkoor De Vlisterzangers, waar hij twintig jaar lid van is geweest en met veel plezier gezongen heeft. “Soms hadden we wel meer dan vijftig optredens per jaar, dat was altijd erg leuk om te doen.” Gert vertelt nog een leuke anekdote: “We hadden eens een derby Haastrecht-Cabauw en daarbij hadden we bedacht om De Vlisterzangers en het Cabauws Weteringkoor na de wedstrijd afwisselend te laten zingen. Het was echt stervensdruk, we hadden de grootste omzet ooit! Er was op een gegeven moment geen bier of wijn meer te krijgen”, lacht Gert.

Nieuwe activiteiten

Gert gaat zich zeker niet vervelen. Hij vertelt dat hij graag een potje biljart speelt bij de biljartclub in Hof van Stein. “We hebben zoveel lol met een leuke club mensen, het is altijd een feestje om daar te zijn!” Gert heeft de functie van penningmeester bij de biljartclub op zich genomen. Zo blijft hij zich weer inzetten voor anderen.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00