Feest voor Mevrouw Mouris - van Leeuwen.
Feest voor Mevrouw Mouris - van Leeuwen. Mireille van der Ham

Mevrouw Mouris - van Leeuwen 100 jaar

Algemeen

Dinsdag 8 maart, op internationale vrouwendag, heeft mevrouw Mouris - van Leeuwen uit Haastrecht de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt. “Een vrouw van weinig woorden, maar genieten kan zij als de beste.” aldus een dochter.

Vier kinderen, heel wat klein- en achterkleinkinderen geeft mevrouw Mouris de rijkdom om met z’n vijftigen te zijn, als zij compleet zijn. Zowel haar lichaam als geest zijn nog in goede gezondheid. Ze doet haar eigen was, boodschappen en kookt nog zelf.
Haar dochter geeft aan haar iedere dag even te bellen. Om te horen of alles goed gaat met haar moeder, of haar eraan te herinneren dat het woensdagochtend is en zij dan gezellig een kopje koffie met de andere bewoners van ‘t Hof van Stein kan gaan drinken. Mevrouw Mouris woont al dertig jaar in ‘t Hof van Stein, heeft hiervan de verbouwing en al heel veel bewoners meegemaakt. Ook is zij een tijd actief geweest bij de handwerkclub in ‘t Hof van Stein, waar zij met liefde sokken breide.

Boerin

Honderd jaar geleden werd Mevrouw Mouris - van Leeuwen geboren in Reeuwijk. Met haar gezin heeft zij jaren in de Vlist gewoond, waar zij als boerin werkte en altijd kaas heeft gemaakt. Haar grote hobby is het verzorgen van bloemen en planten. Met Moederdag zorgen haar kinderen dat haar balkon weer mooi gevuld is.
Mevrouw Mouris maakt nog graag ritjes met de auto. Als er iemand in de familie naar haar zoon in Drenthe gaat, gaat ze met liefde een dagje mee.

Feestweek

Zondag 6 maart is de bijzondere verjaardag met familie gevierd. Op dinsdag, toen ze echt jarig was, hingen de vlaggen bij de bewoners van ‘t Hof van Stein uit. Dit zag er, in combinatie met het prachtige weer, zeer feestelijk uit. Mevrouw Mouris kreeg bezoekjes van onder andere de Woningbouwvereniging, De Zonnebloem, de Regiobank, Parochie St. Barnabas en de zorgverzekering. Woensdagochtend werd Mevrouw Mouris verrast tijdens het koffiemoment in ‘t Hof van Stein. Met haar dochters kwam zij de zaal in waar zij werd toegezongen door de bewoners. Na een kopje koffie met een heerlijk gebakje kreeg zij verschillende cadeaus aangeboden, maar de grootste verrassing moest nog komen; om half elf werd er een draaiorgel voorgereden. Mevrouw wist niet wat haar overkwam en genoot met volle teugen! Zo ook de overige bewoners; er werd meegezongen en zelfs een polonaise gelopen.

Hoog bezoek

Op donderdag 10 maart bracht burgemeester Pieter Paans een bezoek aan Mevrouw. Hij overhandigde haar behalve zijn felicitaties, haar geboortebewijs en een mooie bos bloemen.
Mevrouw Mouris - van Leeuwen is welverdiend in het zonnetje gezet.

Mireille van der Ham

Genieten van het draaiorgel.
Burgemeester Pieter Paans feliciteerde Mevrouw Mouris - van Leeuwen.
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 5 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 6 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 7 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 10 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 12 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 15 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00