Afbeelding
Foto: pr

Lezing Amalia van Solms in ‘t Raedthuys

Algemeen

De Historische Vereniging Haastrecht organiseert op woensdag 15 februari vanaf 20.00 uur een lezing over Amalia van Solms in ‘t Raedthuys Haastrecht. De lezing zal gehouden worden door Kees van Hooft.

Amalia van Solms

“Wij noemen haar Amalia”, sprak Willem Alexander in 2003 bij de geboorte van onze kroonprinses. De naam Amalia verwijst duidelijk naar Amalia van Solms; een belangrijke persoon in de lange geschiedenis van de Oranjes. Waarom werd haar naam verkozen, wat speelde zij voor rol en wat waren haar verdiensten? Kees van Hooft hoopt in deze lezing duidelijk te maken wat Amalia van Solms zo bijzonder maakte en hoe zij haar belangrijke rol speelde in de 17de eeuw.

Historische onderwerpen

Kees van Hooft heeft in het verleden bij sociëteit ‘De Reünie’ in Gouda de ‘Historische Tafel’ opgericht en daar jarenlang lezingen gegeven over historische onderwerpen. In de loop der jaren heeft hij een ruime kennis en ervaring opgebouwd over een breed spectrum van historische onderwerpen.

De toegang voor deze avond is gratis. U kunt zich per mail aanmelden bij secretarishvh@gmail.com. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus meldt u snel aan!! Voor meer informatie: www.historischevereniginghaastrecht.nl

Mireille van der Ham