Afbeelding
Foto: Cees Reichard

Marc C. Slootjes schrijft ‘The Original Sinners’

Algemeen

Een waargebeurd verhaal van een fictieve band

Kunstschilder Marc C. Slootjes maakte deel uit van de band Aerodrome. Op het moment dat een debuutalbum opgenomen zou worden viel de band door meningsverschillen uit elkaar. Marc’s droom spatte uiteen en hij richtte zich volledig op een loopbaan in de kunst. In zijn fantasie heeft hij altijd in een band gezeten en bedacht hij een scenario van wat had kunnen zijn. Marc vond het tijd om dit verhaal op papier te zetten en laat iedereen meegenieten van zijn fantasie. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van een fictieve band.

Marc C. Slootjes (54) uit Haastrecht is kunstschilder en daarnaast schrijver. Hij heeft in huis een eigen atelier. Op zijn twaalfde jaar ging hij gedichten schrijven. Daarnaast songteksten in het Nederlands en daarna ook in het Engels. Toen hij vijftien was heeft hij twee verhalen geschreven die nooit uitgegeven zijn. Wie weet of dat nog ooit gaat gebeuren.

Band Aerodrome

Marc vertelt over het mislukte project van de band Aerodrome waar hij drie jaar deel van uitmaakte. “We zaten over geheel Nederland. Op zondag werd er hoofdzakelijk in Dwingeloo gerepeteerd, omdat de meeste bandleden uit het hoge noorden kwamen. We traden vooral op in clubcircuits en kleine festivals. We kregen wat onenigheid over de richting van de muziek, maar dit ging over.

We waren fan van de Engelse band ‘Pendragon’ die nog steeds bestaat. In 1994 had ik een ontmoeting met de toetsenist van de band Clive Nolan. Ik vertelde hem wat voor muziek wij maakten en stuurde hem een bandje van ons op. Na verloop van tijd werd ik uitgenodigd om met mijn partner Inge een weekend naar zijn huis en studio te komen. Dit was vlak bij Londen.

In dat weekend kwam ook nog een bekende drummer langs en waren wij getuigen van de oprichting van de nieuwe band ‘Arena’. Die bestaat nog steeds.

Uiteenvallen

Onze band werd uitgenodigd maar we zijn er niet geweest. Op dat moment deden we mee aan de grote muziekprijs van Gouda en wij vonden ons zo goed dat we dachten dat we eerste zouden worden. Maar we gingen roemloos ten onder en werden laatste.

Enkelen wilden naar Engeland gaan, terwijl anderen door onze neergang in Gouda dit niet zagen zitten. Zij zijn toen uit de band gestapt en ik had geen zin om nieuwe leden te gaan zoeken. Ik ben er ook mee gestopt. Vanaf toen heb ik alles op schilderen gezet.

Eigenlijk wilde ik de hele periode met alles wat met de band te maken had, vergeten. Of het nooit gebeurd was. Toch kwam het langzaam in mijn hoofd terug, hoewel ik absoluut geen nieuwe band wilde. Ik bleef eraan denken hoe het allemaal had kunnen zijn. In gedachten maakte ik albums en wereldtournees. En hoe de band groeide naar grote hoogtes.

Opschrijven

Ik had na jaren al zo veel in mijn hoofd zitten, dat ik het één en ander ben gaan opschrijven. Ik had zo veel in klad opgeschreven dat ik het in de computer ging verwerken. Ik was benieuwd hoe dit er uit ging zien en of het voor anderen leesbaar was. Overigens heb ik op mijn zeventiende dit ook gedaan alsof ik een beroemde voetballer was. Hele competities, teams en fictieve namen met uitslagen. Dit speelde zich af in Australië.

Leesbaar verhaal

Ik vond na een groot gedeelte geschreven te hebben, dat er wat meer spanning moest komen zowel in negatieve als in positieve zin. Daar heb ik aan gewerkt. Nu het af is is het een goed leesbaar verhaal geworden over een fictieve band, die zo maar een echte band had kunnen zijn. Een geheel nieuw verhaal in boekvorm waar de oude band en musici niet in voorkomen.

Het boek kost 19,95 euro en is te krijgen bij Bakker Cadeau winkel aan de Hoogstraat in Haastrecht en binnenkort in enkele boekwinkels in de omgeving.
Ook bij Marc thuis of via info@mcslootjes.nl, men krijgt dan een gesigneerde versie.

Cees Reichard

Afbeelding