Afbeelding
Cees Reichard

Fictieve biografie van Marc C. Slootjes

Algemeen

Het verhaal van een band die wereldberoemd wordt

Marc. C. Slootjes uit Haastrecht zat vroeger in een band. Hij was de achtergrondzanger en schreef teksten. De band viel in 1994 uit elkaar op het moment dat deze in Engeland was om het een en ander op te nemen. Marc vond dit heel jammer. Sindsdien heeft hij altijd gefantaseerd om als muzikant wereldberoemd te worden. En die fantasieën bleven bij Marc maar steeds in zijn hoofd ontwikkelen. Met als resultaat dat in de loop van twintig jaar een verhaal is ontstaan dat hij opgeschreven heeft en nu in boekvorm uitkomt. Het krijgt als werktitel: ‘The Original Sinners’ met als ondertitel ‘Van clubcircuit tot wereldfaam’. Voor Marc is dit een fictieve biografie van een band.

In een gesprek met Marc zegt hij dat hij altijd bezig was hoe het er in een dergelijke band aan toeging. “Ik denk bijvoorbeeld aan de optredens over de hele wereld, of wat er allemaal niet komt kijken bij het opnemen van cd’s. En verder alle beslommeringen over wat er met een band en met de leden allemaal kan gebeuren. Zodoende had ik een heel verhaal. In het verhaal ben ik officieel zelf niet een van de bandleden. Maar door mijn fantasie ben ik duidelijk aanwezig.”

Marc was bang dat hij alles kwijt zou raken wat in zijn hoofd zat. Daarom is hij het allemaal op gaan schrijven. “Ik heb dat in twee maanden gedaan. Het verhaal betreft een tijdsspanne van 1989 t/m 2015, het moment dat de bandleden wereldberoemd zijn en zelfs een eigen vliegtuig hebben.”

Pre-order

Marc vindt het heel leuk dat dorpsgenoot Josefien Versteeg de ‘cover’ maakt. Hij is heel nieuwsgierig naar hoe die er uit gaat zien, maar hier heeft hij alle vertrouwen in. Er komen twee voorwoorden. Een van een bandlid van het fictieve verhaal en een van Laurens Bakker de drummer van de Nederlandse band ‘Picture’.

Het boek gaat hij in eigen beheer uitgegeven. Het is nu al als pre-order voor 19,95 euro, exclusief verzendkosten bij Marc te bestellen. Hiermee help je hem het boek te financieren. Bij de bedankjes wordt dan je naam in het boek gedrukt en je krijgt dan een gesigneerd exemplaar. Voor de pre-order is een mail naar info@mcslootjes.nl voldoende.

Kunstschilder en dichter

Marc C. Slootjes is 53 jaar. Hij is kunstschilder en dichter. Vanaf 1993 schildert hij hoofdzakelijk abstract-figuratief. Hij had tentoonstellingen in veel galeries en kunstbeurzen in o.a. New York en Wenen en verschillende Nederlandse Art-shows en beurzen. Als dichter gaf hij in 2011 zijn dichtbundel ‘Na de Stilte’ uit, gevolgd in 2013 met zijn boek ‘Vingers als kwasten’, over zijn eerste twintig jaar als schilder.

In april komt zijn nieuwe boek ‘The Original Sinners’ uit. Een mooi leesbaar en spannend boek over wat er in het leven van bandleden gebeurt.

Cees Reichard

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 2 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 4 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 7 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00