Afbeelding
Cees Reichard

Echtpaar van der Hoek viert platina huwelijk

Algemeen

Op zondag 24 april 1952 gaven Robert (91) en Corrie (91) van der Hoek-Bakker uit Haastrecht elkaar het jawoord. Precies zeventig jaar later, is het echtpaar nog steeds samen en vieren zij hun platina huwelijk. Een mijlpaal die in Nederland niet vaak voorkomt.

Robert van der Hoek is in Eindhoven geboren en is vanaf zijn derde jaar in Rotterdam opgegroeid. Vervolgens ging hij naar de Koninklijke Marine waar hij de opleiding vliegtuigmaker kreeg bij de Militaire Luchtvaartdienst. Daarna ook die van radioradarmonteur. In 1949 is hij naar het voormalig Nederlands-Indië gegaan en in 1950 is hij naar Nederland teruggekomen. Inmiddels was het Indonesië gaan heten. Voor zijn vertrek kende hij Corrie al en toen hij terugkwam zat zij bij hem thuis in Rotterdam op hem te wachten. Daarna zijn ze snel getrouwd. Tijdens het huwelijk is Robert van 1956 t/m 1958 in Curaçao geweest. Gelukkig is Corrie die drie jaar met hem meegegaan.

Hij heeft tot zijn vijftigste jaar zijn werkzaamheden in militaire dienst gehad en hij heeft als adjudant de dienst verlaten. “Eigenlijk was ik te oud om mijn werk in de militaire dienst voort te zetten”, zegt hij lachend. “En ik kreeg wachtgeld.”

Beheerdersfunctie

Zijn vrouw Corrie.,die in Reeuwijk geboren was, ging nu solliciteren naar de beheerdersfunctie van Hof van Stein. Zij werd aangenomen en Robert ging haar hierbij helpen en deed veel kluswerk. Zij hebben dit werk bijna tien jaar gedaan en zij wonen er nog steeds.

Het echtpaar kreeg twee kinderen een meisje en een jongen, Ria en Ron. En zij hebben drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Corrie heeft verschillende baantjes gehad om mensen te helpen.

Robert heeft twee keer een Koninklijke onderscheiding gehad. In 1979 kreeg hij de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. In 2004 werd hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bezigheden

Robert helpt tegenwoordig graag mensen en doet allerlei klusjes. Hij heeft o.a. ook meegeholpen met de bekabeling bij Hof van Stein. Corrie leest graag de krant en doet verder veel huishoudelijke dingen. Verder heeft zij geen hobby’s. “Maar ze verveelt zich niet”, zegt ze heel duidelijk.

“Elkaar vertrouwen en elkaar helpen” is voor dit bruidspaar het geheim van hun 70-jarig huwelijk. “We hebben het gewoon met elkaar gezellig en leuk en we zijn gewoon doorgegaan.”

Met hun kinderen en kleinkinderen is dit platina huwelijk op zondag in hun eigen Hof van Stein gevierd. Op maandag 25 april kwam burgemeester Pieter Paans het bruidspaar feliciteren en bracht een feestelijke taart mee.

Cees Reichard

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 11 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 17 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 19 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 21 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 22 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren