De twee 90-jarigen Chris Jansen (rechts) en M. Verwer.
De twee 90-jarigen Chris Jansen (rechts) en M. Verwer. pr

Chris Jansen viert zijn negentigste verjaardag bij de biljartclub

Algemeen

‘Levenslustig, biljart veel en volgt alle voetbalwedstrijden van Haastrechts eerste elftal’

Op dinsdag 1 november werd Chris Jansen uit Haastrecht 90 jaar. Dit vierde hij bij zijn biljartclub in Hof van Stein, waar hij alweer dertig jaar lid van is. Hij woont in dit wooncomplex. Eerst woonde hij in het Amaliahof en in 2020 is hij na het overlijden van zijn vrouw hierheen verhuisd. Hij zegt heel duidelijk dat hij met veel plezier in het Amaliahof gewoond heeft, maar de loopafstand om te biljarten werd te lang, waarop hij besloot te verhuizen. Het werd een feestelijke biljartmiddag met een hapje en een drankje.

De 90-jarige Chris Jansen is bijzonder levenslustig. Hij heeft overal zin in en komt tijd te kort. Hij vertelt dat hij op 17-jarige leeftijd is gaan biljarten. Eerst in het café van Hannes van Vliet, beter bekend als ‘De Pet’ aan de Veerstraat. Helaas is dit afgebroken. Daarna is Chris op verschillende plaatsen gaan biljarten en nu dan bij de biljartclub in Hof van Stein. Woordvoerder Cees van der Stad vindt het heel knap dat Chris nog helemaal aan de biljartcompetitie deelneemt. Hij doet zowel de thuis- als de uitwedstrijden en dat gemiddeld drie keer in de week. Chris vertelt dat hij alle drie de spelen graag doet. Hij zegt wel eerlijk dat hij het driebanden het leukst vindt. Maar hij vindt dat wel moeilijk.

Wereldkampioen Dick Jaspers

Triomfantelijk vertelt hij dat bij zijn 60-jarig huwelijk de bekende biljarter Dick Jaspers bij hem geweest is. Jaspers is vijf keer Wereldkampioen en vier keer Europees kampioen. Chris: “Ik heb toen met hem gebiljart en we hebben twee uur samengespeeld. En wat denk je ... Ik heb niet gewonnen.

Twee weken geleden waren we in Krimpen aan de IJssel bij Biljartclub Soos Langeland en daar heb ik tegen leeftijdsgenoot M. Verwer gebiljart. Ik ben op 1 november jarig en hij drie dagen later op 4 november. En daar heb ik wel van gewonnen”, zegt hij glunderend.

Voetballen

Een andere grote hobby van Chris is voetballen. Hij volgt alle wedstrijden van het eerste elftal van voetbalvereniging Haastrecht. Hij gaat naar alle thuiswedstrijden en als zij uit spelen hoopt hij dat zijn dochter kan rijden. Hij kijkt dan met plezier naar zijn kleinzoon Danny de Bruijn die in het eerste speelt. De andere kleinzoon Mark de Bruijn speelt in het tweede. Ook daar gaat hij wel eens kijken. En vol trots zegt Chris dat zijn zoon Rolf ook in het eerste gespeeld heeft. Maar dat is weer lang geleden.

Werkzaamheden

Chris Jansen heeft eerst als classificeerder in Botlek Rotterdam gewerkt, daarna stond hij aan de zetbank van Gouda Holland in Haastrecht. Maar zijn grote hobby’s zijn wel biljarten en voetballen. Zijn biljartclub telt ongeveer dertig leden en Cees van der Stad zegt dat er nog ruimte is voor nieuwe leden. Men kan zich hier voor aanmelden bij Theo Moons, tel 06 29335394.

Cees Reichard

Chris Jansen aan het biljarten.
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00