Afbeelding
pr

Steunouder Krimpenerwaard op televisie in ‘Kruispunt’

Algemeen

Steunouders uit de regio Krimpenerwaard en Arnhem die een helpende hand bij de opvoeding uitsteken worden door Kruispunt gevolgd. Een gezin kan onder druk staan en dreigt om te vallen. Een steuntje in de rug van een warm en stabiel gezin in de buurt, kan zorgen dat de rust weerkeert. De makers volgden twee gezinnen met hun steunouders. Deze tv-uitzending van KRO-NCRV is op maandag 25 oktober om 22.50 uur te zien.

Maria Wassink is oprichter van Steunouder Nederland. Haar motivatie om dit te starten komt uit haar jeugd. Maria: “Ik had een goede moeder, maar zij was al een dagje ouder en stond er alleen voor. Zij had kennissen, tante Teuntje en oom Ab. Tante Teuntje woonde in een straat pal achter ons huis. De gezelligheid bij tante Teuntje, het onvoorwaardelijk mogen zijn en niets hoeven, de aandacht voor mij als kind en het glaasje limonade deden alles. Voor mijn moeder was het een moment rust en gedeelde zorg. Ik gun iedereen een tante Teuntje.”

Steunouderschap

Voor Sem, de zoon van Deborah, is dit de waarheid geworden. Hij heeft een opa en oma gevonden bij Albert en Joyce. Albert is net gepensioneerd. “Ik zocht naar nieuwe zingeving in mijn leven. Ik wil graag iets voor de maatschappij betekenen. Het steunouderschap leek mij heel leuk. We kwamen in contact met Deborah die steun zocht voor Sem die autisme heeft. Sem komt nu elke zaterdag een paar uur naar ons. Het is pittig, want het is een druk ventje, maar ik heb dat menneke in mijn hart gesloten en wil hem niet meer kwijt.”

Maria Wassink vertelt dat steeds meer mensen hulp van een steunouder zoeken. Inmiddels is Steunouder Nederland in 34 gemeentes actief. In de uitzending zegt één van de ouders dat de drempel om steun te vragen eigenlijk wel hoog is. Maar het is een verademing. Het ontlast haar en ze krijgt nu wat meer tijd voor haar dochter. Zij vindt het belangrijk dat meer mensen weten van deze mogelijkheid. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking kan steunouderschap een oplossing bieden.

Na het zien van deze uitzending kan je enthousiast geworden zijn om steunouder te worden of ben je juist de ouder die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Men kan dan contact opnemen met Petra Biemans, Coördinator Steunouder Krimpenerwaard via email: krimpenerwaard@steunouder.nl of telefonisch via 06-36166464.

Cees Reichard

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 40 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00