Burgemeester Bouvy-Koene heft het glas op het nieuwe jaar.
Burgemeester Bouvy-Koene heft het glas op het nieuwe jaar. Foto: Cees Reichard

Burgemeester prijst de saamhorigheid in de Krimpenerwaard

Algemeen

Polderdichter komt voor de nieuwjaarsreceptie met een superkort gedicht

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene vond het erg prettig dat na twee jaar corona weer live een nieuwjaarsreceptie gehouden kan worden. Deze vond op donderdag 12 januari plaats in de Drie Maenen in Ouderkerk aan de IJssel. Velen waren hier, ondanks het slechte weer, naartoe gekomen.

De burgemeester keek in haar nieuwjaarstoespraak terug op de lastige tijden met diverse crises die we allemaal voelen. Zij prees in het bijzonder de saamhorigheid binnen de gemeente en sprak de noodzaak uit om vanuit de politiek de schouders er onder te zetten, de verbinding op te zoeken en met elkaar in gesprek te blijven. Tenslotte sprak zij haar wensen uit voor 2023. Zij hoopt dat er belangrijke besluiten genomen kunnen worden waaronder ook dat van een nieuw gemeentekantoor. Vervolgens hief zij met alle aanwezigen het glas op het nieuwe jaar.

Daarna droeg Polderdichter Jorris Hoste een kort gedicht voor. Hij schreef dit speciaal voor deze gelegenheid. Toen hij een prachtige foto van boswachter Maurice Kruk uit Haastrecht op Twitter tegenkwam kreeg hij er meteen woorden bij: KRIMPENERWAARD KNOT IN MY BACKYARD. Een knotwilg in je achtertuin, een knot ‘in my backyard’. Prachtige natuur op loopafstand Krimpenerwaard.
“Dat is voor mij de Krimpenerwaard. We mogen er trots op zijn, ervan genieten en het koesteren”, aldus Jorris Hoste.

De aanwezigen konden dit gave korte gedicht waarderen en voor hen was dit gedicht op de prachtige foto gedrukt en mocht men meenemen.

Cees Reichard

Het korte poldergedicht van Jorris Hoste.