De spelers van de eenakter 'De Luchtballon'.
De spelers van de eenakter 'De Luchtballon'.

Allereerste Artoha-eenakter-avond

Algemeen

Toneelvereniging Artoha gaat na twee jaar stilstand weer de planken op. Op zaterdag 30 oktober wordt de allereerste ‘Artoha-eenakter-avond georganiseerd in de Thuishaven aan de Grote Haven in Haastrecht. Vier diverse eenakters zullen voor een afwisselende avond zorgen. Alle stukken staan onder regie van Randy van Vliet.

Katelijne Gabry van Artoha vertelt dat de spelers staan te trappelen om weer te mogen spelen. “Met deze eenakters laten wij zien wat we kunnen en wat we in huis hebben. Op deze avond doen bijna alle spelers van de toneelvereniging mee. Diverse stukken hebben we al eerder gespeeld. Hier en daar hebben we andere spelers ingezet.”

De vier eenakters

Een hilarisch en kluchtachtig stuk vindt Katelijne ‘Liefde op de zesde verdieping’ van John Patrick. Wat als een zakenreis een dag eerder is afgelopen en dat je dan thuiskomt. Oeps!!!! In dit stuk neemt de jongste aanwinst van Artoha, Peter Tamerus een belangrijke rol in. De schrijver van ‘Willemijn’, Rieneke Kroese Heijm zet drie bijzondere types, die moeite hebben met goed communiceren bij elkaar en er gebeurt van alles. ‘De luchtballon’ van Carl Slotboom is een grappig verhaal. Vooral als diverse mensen met zeer uiteenlopende karakters in de mand onder de luchtballon zitten.

De veranderde relatie tussen moeder en dochter is te zien in ‘Vertel me nog een verhaaltje, zing nog een liedje voor mij’ van Jean Lennox Toddie.

Naast deze eenakters is Artoha ook gestart met de repetities van de hilarische klucht “De tante van Charlie’. Vorig jaar moest zij na een paar maanden oefenen de repetities onderbreken. De spelers zijn verheugd dat de repetities weer van start gegaan zijn. Eind januari 2022 hopen zij dit stuk op de planken te kunnen zetten. Maar nu eerst genieten op de eenakter-avond.

Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro. Kaarten via www.arthohaastrecht.nl of telefonisch 06-18538544.

Cees Reichard