Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk. Foto: PR

Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk

Algemeen

Aad kuiper

Buitenspeelse kinderopvang YellowBellies ontving als eerste Nederlandse Kinderopvangorganisatie het PSO-keurmerk. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO (organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek). Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Het gaat dus om sociaal ondernemen, dat is duidelijk een maatschappelijke taak voor bedrijven en organisaties die anderszins ook kansen biedt; deze kansen heeft YellowBellies klaarblijkelijk gepakt. De prestatieladder doorloopt een aantal treden, van adspirant, via basis en de treden 1 en 2 naar het door YellowBellies verdiende keurmerk, trede 3.

YellowBellies draagt via een objectief meetsysteem zo goed mee aan de werkgelegenheid voor kwetsbare groepen, dat zij dit keurmerk mochten ontvangen. Met een dergelijk keurmerk laat een organisatie zien dat ze werk maken van socialer ondernemen. En dat niet alleen in de eigen onderneming maar ook in de organisaties waarmee wordt samengewerkt. YellowBellies laat hiermee zien dat zij niet alleen ‘anders’ denken over de kinderopvang (het hebben van veel plezier en een gezonde leefstijl) , maar ook over het vergroten van hun maatschappelijk rol.

Oudewaters burgemeester Danny de Vries: “De eerste kindervang in Nederland die dit keurmerk heeft gekregen. Ze behoren tot de 10% sociaalste bedrijven van ons land!”

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 10 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 11 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 14 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 16 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 18 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 19 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00