Afbeelding
Gerard van Hooff

WDS krijgt punt te veel bij start nieuwe seizoen

Algemeen

WDS - Linschoten 1-1

Als om half drie de vanen staan te wapperen en de scheidsrechter de officiële wedstrijdbal van de standaard tilt, moeten de eerste toeschouwers zich nog naar de zijlijn begeven om de start van het nieuwe seizoen te bekijken. Uiteindelijk zal een zestigtal supporters het begin van de competitie aanschouwen. Beide ploegen hebben een seizoen achter de rug waarin zij geen potten hebben kunnen breken en zich tevreden moesten stellen met het handhaven van een plek in de vierde klasse.

Bij WDS was men hierover niet echt content, bij Linschoten voelde het als het bereiken van de doelstelling. Beide ploegen hadden elkaar een aantal seizoenen niet getroffen waardoor men elkanders krachten niet kon inschatten. Het begin van de partij had een afwachtend karakter en het had er alle schijn van dat de bezoekers nog even moesten wennen aan het echte gras. De vizieren waren in elk geval niet echt op scherp gesteld, waardoor schoten en voorzetten niet bepaald belandden op de bedoelde plekken. Dat leverde een zestal hoekschoppen op waarbij de beide doellieden Dylan Griffioen en Maikel Paling vooralsnog geen centje pijn leden. Gaandeweg namen de bezoekers de wedstrijd in handen. Zij combineerden doordachter en soepeler en hielden daardoor meer balbezit.

Steeds fysieker

Aanvoerder Sam da Cruz leverde een subtiel lobje af dat rakelings over ging en de veel aanvallende druk uitoefenende rechtsachter Luuk den Boer schoot na 21 minuten in de rebound net over. Achterin regisseerde Vincent van Eijk in woord en gebaar zijn medeverdedigers en zo kon de thuisploeg weinig of geen aanvallende initiatieven ontplooien. Door vroegtijdig te storen hield Linschoten de ploeg uit Driebruggen af van het opzetten van doelgerichte activiteiten. Slechts eenmaal moest Luuk den Boer in het eigen doelgebied orde op zaken stellen, maar toen was er al een half uur gespeeld. Vier minuten nadien stond Vincent van Eijk aan het begin en aan het eind van de mooiste aanval van de middag. Hij passte de bal langs de lijn in de diepte en was drie balcontacten later in het vijandelijke strafschopgebied present om doelman Griffioen te passeren. Die had echter een niet te versmaden reflex in huis die erger voorkwam. De strijd werd allengs fysieker en een aantal spelers kwam goed weg. Het geel bleef voorlopig nog in de borstzak van scheidsrechter Visser. Ook voor middenvelder Van der Steen die Da Cruz wel erg hardhandig naar de grasmat werkte. Schoten van Da Cruz en een inzet van Joey van Kouwen leverden niet het gehoopte en alleszins verdiende resultaat op. WDS kon ongeschonden de kleedkamer opzoeken.

Verdiende voorsprong gasten

Met Jelle Baars voor Joppe Steenbeek zocht Linschoten na de thee de aanval. Het aantal overtredingen werd allengs groter en ook luidruchtiger. Dat laatste gold met name voor de ‘slachtoffers’ die soms wel veel misbaar maakten. Met het inbrengen van Daan Roozenboom door coach Ooms werd de druk op doelman Griffioen opgevoerd. Na appel van de zijde van WDS voor een strafschop en een kopballetje van WDS’ Matthijs de Hoog dat net naast ging sloegen de bezoekers nog net binnen het uur toe. Roozenboom rondde een rush af met een inzet tegen de paal en de terugspringende bal belandde voor de voet van Jelle Baars. Die wist daar wel raad mee; 0-1 (59e min). Met het inbrengen van Milan Ruizendaal voor Jaco de Hoog probeerde WDS aanvallend meer kracht te ontwikkelen, maar de aanwezigheid van Daan Roozenboom vroeg veel verdedigende aandacht. Een tweede treffer zou de genadeklap zijn geweest.

Weinig goed voetbal

Voetballend werd er weinig geboden door de beide teams. Van Eijk en co leken de zaak voldoende onder controle te hebben en alle inspanningen van de witzwarten om het tij te keren draaiden op niets uit. Verdediger Coenecoop liep namens WDS tegen een gele kaart aan, Da Cruz moest zich geblesseerd laten vervangen en invaller Nick de Kort verzuimde na 83 minuten de bal af te leggen op zijn collega Roozenboom. Na nog een pegel van aanvoerder Jos Lodder leek de winst in handen van de bezoekers te blijven. ‘Het kan verkeren’, sprak Bredero ooit. En zo geschiedde. In een reeks vrije trappen die werd uitgedeeld door de arbiter paste naar diens mening ook de ingreep van Vincent van Eijk even buiten de zestien. WDS’ Matthijs de Hoog wist daar wel raad mee en schoot de bal via het aluminium achter Maikel Paling; 1-1 (88e min). WDS kreeg hierdoor te veel.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 5 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00