WDS liep al snel achter de feiten aan.
WDS liep al snel achter de feiten aan. Foto: Gerard van Hooff

Koude douche voor WDS

WDS - FC Perkouw 2-5

De drie minuten voor de rust en de drie erna waren in wezen de minuten waarin de wedstrijd tegen de ploeg uit Berkenwoude werd beslist. In de 42e minuut van het eerste bedrijf kwamen de gasten door een intikker van laatste verdediger Bodegom op een 1-3 voorsprong, maar nog in dezelfde minuut wist WDS’ Mathijs de Hoog zich met een kapbeweging van zijn directe tegenstander te ontdoen en met een droge uithaal doelman Verstappen te verschalken waardoor het verschil werd teruggebracht tot slechts een doelpunt. Een prima gevoel om de kleedkamer op te zoeken en de geputte hoop te versterken.

De Driebruggenaren kwamen dan ook gemotiveerd uit de kleedkamer en oogden vol goede voornemens. Die waren slechts van korte duur want in de derde minuut van de tweede helft lag de bal voor de vierde maal achter doelman Griffioen. Dit keer was linksbuiten Jarmo Butter die de trekker had overgehaald; 2-4 (48e min). Met de moed der wanhoop trachtte de thuisploeg deze tegenslag nog weg te werken, maar dat bood geen soelaas.

Geen schotkracht

De WDS’ers ontbeerden schotkracht en bij de mannen uit Berkenwoude was zoveel routine zichtbaar dat daar geen kruid tegen gewassen leek. Een schotpoging van Van der Stigchel werd op het laatste moment geblokt, maar verder kwam de thuisploeg niet of nauwelijks tot kansrijke situaties. Incidentele pogingen de arbiter tot andere gedachten te brengen vonden geen gehoor en toen halverwege de tweede helft de stand ook nog eens op 2-5 werd gebracht was het met het tegenstribbelen van de WDS‘ers gedaan. De coach van de gasten liet bijna demonstratief zijn hele bank wisselen en aansluitend werd het een rommelige partij voetbal die nauwelijks nog boeiend te noemen was. De laatste aanvallende stuiptrekking was nog van Eric Cromwijk die uit een corner de bal over de lat werkte.

Ruststand biedt hoop

Er stond voor de thuisploeg wel het een en ander op het spel. Uit de eerste zeven wedstrijd waren slechts vijf punten binnengehaald door twee gelijke spelen en een overwinning. De opponent van deze partij had vorige week nog de punten cadeau moeten doen aan Linschoten en vanuit dat gegeven leken de zwartwitten niet echt kansloos. Binnen zes minuten keken de gastheren tegen een achterstand aan. Een diepe bal door het verdedigingscentrum werd door Perkouwer De Goede van een lobje over doelman Griffioen voorzien en een stuit verder werd de doellijn overschreden; 0-1. Gedurende het eerste kwartier waren de geelzwarten uit Berkenwoude overduidelijk de bovenliggende partij en die veldverhouding kreeg gestalte in een tweede treffer. Weer was het De Goede die er voor tekende. Dit keer met een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied. In de verre hoek kwam doelman Griffioen te laat om reddend te kunnen optreden; 0-2. Het zag er weinig hoopvol uit voor WDS, maar als een duveltje uit een doosje verscheen drie minuten later toch de aansluitingstreffer op het scorebord.

Sterker Perkouw

Van de Stigchel maakte zijn faam waar, door van de linkerzijde diagonaal in te schieten; 1-2 (18e min). Aan de krachtsverhouding op de groene mat veranderde hierdoor echter niets. Perkouw bleef domineren, toonde zich initiatiefrijker en overklaste de thuisploeg ook op de snelheid van handelen. De geblesseerd geraakte Koenecoop moest zich laten vervangen door middenvelder Ruizendaal waardoor Van der Steen op de rechtsachter positie belandde. De betere kansen bleven voor de gasten die Bodegom over zagen koppen, Stef de Goede zijn mogelijkheid om tot een hattrick te komen zagen missen en Ray Smitskamp wel een duik à la Bakhuijs zagen maken maar de bal naast het doel deponeerde. De alleszins verdiende derde treffer kwam er toch nog binnen de eerste 45 minuten door de eerder vermelde bijdrage van verdediger Bodegom; 3-1 (42e min). Nog geen minuut later was het raak aan de overzijde en was er nog even hoop. Die verdween pal na de hervatting.