Ook in de eindfase bleven de Ammerstollers aanvallend actief.Het leverde in de slotseconden de eretreffer op. Gerard van Hooff

Stug Ammerstol houdt het lang vol

Ammerstolse S.V. - WDS 1-3

Even drie punten ophalen in Ammerstol. Wie deze gedachte vooraf had, kwam bedrogen uit. De ploeg uit Ammerstol wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen, maar dat nam niet weg dat zij zich niet als makke lammeren naar de spreekwoordelijke slachtbank lieten leiden. WDS moest volop aan de bak en kreeg niets cadeau van de rood-witten.

Zij hebben zich inmiddels neergelegd bij een aanstaand verblijf in de vijfde klasse maar bezoeken de trainingen met meer dan gemiddelde belangstelling. Qua opstelling had de Ammerstolse coach Reiny Looren de Jong weinig spectaculairs bedacht. Hij weigerde voor de eigen goal te gaan hangen en had slechts één mannetje naar achteren gehaald. Aanvoerder Jory de Lange functioneerde als een extra slot-op-de-deur in verdedigend opzicht, maar speelde ook de rol van initiatiefnemer bij tegenstoten op het doel van de gasten.

Veel hoekschoppen

De eerste mogelijkheden waren voor WDS dat schoten van Mika Tuithof en Matthijs de Hoog de juiste richting zagen missen. De eerste echte mogelijkheid in dit duel was voor Dave Straver van Ammerstol. Doelman Griffioen redde de situatie. Een poging van Mika Tuithof werd resoluut een halt toegeroepen en Bjorn Stalvord schoot na een klein kwartier op de lat boven Kevin Bouwer. Halverwege namen de gastheren het initiatief even over en dat resulteerde in een viertal hoekschoppen op rij. Bij nummer drie van dit kwartet schoot aanvaller Voorwinden in de rebound over en naast. WDS speelde slordig en leed veel onnodig balbezit. Ook dode spelmomenten als spelhervattingen en ingooien zagen er slordig uit. Toch kwam de ploeg uit Driebruggen na een half uur spelen op voorsprong. Matthijs de Hoog bracht de bal vanaf links voor en daar stond de mee opgekomen Mitchell de Koning klaar om in te schieten; 0-1. Pogingen om nog voor de thee de partij in het slot te gooien leden vervolgens schipbreuk doordat de Ammerstollers met veel inzet bleven verdedigen. De gelijkmaker was in wezen dichterbij. Die werd voorkomen door WDS’ Joost Mourits die de richting doel rollende inzet van Martijn Vermaas ternauwernood wist te achterhalen. De even voordien gepasseerde doelman Griffioen kon dat tafereel vanaf de rand zestien waarnemen. Hij was zo slim geweest geen overtreding te maken. Vijf minuten later ging het gezelschap richting kleedkamers.

WDS aanvallend weinig verrassend

Men ging door waar men gebleven was en bij Ammerstol S.V. manifesteerde Martijn Vermaas zich als de aanvaller die de meeste aandacht opeiste. Voor Thomas Hagoort duurde de tweede helft wel bijzonder kort. Hij raakte geblesseerd en moest zich al snel laten vervangen door Elwin van der Stigchel. Tegen het uur verhoogden de bezoekers de druk in een poging het pleit definitief te beslechten. Tijdens vier hoekschoppen op rij leverde dat ondermeer een hectische toestand op waarbij de bal tot viermaal toe van dichtbij werd ingeschoten maar toch op miraculeuze wijze weigerde de doellijn te overschrijden. WDS kon de definitieve klap niet uitdelen en dat verhoogde de hoop op een beter resultaat bij de gastheren, die weigerden de strijd op te geven. Halverwege de tweede helft zag Mika Tuithof zijn schot gekeerd worden door doelman Bouwer en dat was ook het geval met de rebound die Michell de Koning produceerde.

Driemaal in slotfase

Pas een kwartier voor tijd viel het doek voor de moegestreden Ammerstollers. Over drie schijven werd de bal in de breedte doorgeschoven en dat stelde de laatste pion -Tuithof- in de gelegenheid diagonaal uit te halen naar de verste paal; 0-2. De Hoog, Van der Stigchel en Cromwijk vierden hun aandeel. In de slotfase bestond de aanvallende oogst tot vlak voor tijd louter uit hoekschoppen. De ambitie van de thuisploeg de spreekwoordelijke eer te redden bleef aanwezig en werd omgezet in dadendrang. Toen dat in blessuretijd resultaat opleverde, doordat Rick Looren de Jong beheerst langs doelman Griffioen liep, leverde dat een 1-3 eindstand op. De reden daarvan was dat Eric Cromwijk in de minuten heraan voorafgaand de stand nog op 0-3 had gebracht.