Trainer-coach Patrick de Ruiter kijkt naar de verrichtingen van zijn speler Stephan Bakker.
Trainer-coach Patrick de Ruiter kijkt naar de verrichtingen van zijn speler Stephan Bakker. Foto: Joop Kurver

Haastrecht wint in matig duel

Algemeen

Haastrecht – Bergambacht 2-0

Ruim 300 toeschouwers zagen op Sportpark Wilgenoord in de streekderby thuis tegen Bergambacht een niet al te beste wedstrijd tegen de stug verdedigende bezoekers. Haastrecht had een kleine kans om de eerste periodetitel te pakken, maar dan moest de koploper De Alblas de punten laten liggen. De Alblas won evenwel in de slotfase. Het strijdlustige Haastrecht nam het initiatief, maar stuitte in de eerste helft tegen een compacte verdediging van de blauwhemden. In het tweede bedrijf moest Bergambacht toch zijn meerdere erkennen en won Haastrecht met 2-0 door doelpunten van Bakker en De Bruijn.

Met slechts 2 graden Celsius en een straf dun windje was het voor de toeschouwers niet echt heel prettig om langs de zijlijn de verrichtingen van de twee ploegen te aanschouwen. Even na twee uur floot scheidsrechter dhr. A.H. IJzerman voor aanvang van de wedstrijd.

Doelman van der Waals

De strijdlustige en snelle vleugelspelers Raateland en Bakker probeerden via de flanken druk te zetten en de bal in de doelmond van de bezoekers te spelen. Al vroeg kreeg Stephan Bakker een goede mogelijkheid na een slimme steekbal van Rogier Schröder, maar zijn inzet ging naast. Niet veel later kreeg de aanvoerder weer een goede kans na een prima voorzet van Thijmen Raateland. De keeper pareerde echter de snoeiharde kopbal en hield zijn doel schoon. Slechts eenmaal kwam Bergambacht gevaarlijk dicht bij de goal van Haastrecht. Na een prima voorzet van Stefan de Man kwam Farouk el Kadri plots alleen voor keeper Rob de Wit te staan, maar de spits schoot in de haast over. Doelman Van der Waals speelde in de eerste helft een belangrijke rol voor de bezoekers. Hij was diverse keren de reddende man voor Bergambacht en zorgde dat er met een 0-0 stand de rust gehaald werd. Trainer-coach Patrick de Ruiter was duidelijk niet blij met de gang van zaken en moest gedurende de warme thee de ploeg bijpraten en vooral aanzetten tot betere prestaties.

Aanvoerder Bakker

Na de rust kwam de Haastrecht ploeg dan ook veel beter uit de kleedkamer. Met een betere aansluiting en meer snelheid vanuit de altijd sterk opererende defensie, werden er meer kansen gecreëerd. Al in de 47e minuut kopte Romeo Rietveld maar net mis na een scherpe voorzet van Stephan Bakker. De druk van de thuisploeg werd steeds groter waarbij Bergambacht steeds verder naar achteren werd gedwongen. In de 56e minuut kon de alerte Bakker een te korte terugspeelbal van Miquel Zwijnenburg, met uiterste krachtinspanning langs de keeper het doel intikken, en bracht zijn team daarmee op een verdiende 1-0 voorsprong. Coach De Ruiter bracht daarna de van een blessure terugkomende Robert Dongelmans in de ploeg, die direct zorgde voor meer dreiging over de rechterflank.

Danny de Bruijn

Diverse keren brachten Bakker en Dongelmans de bal gevaarlijk binnen de zestien meter. Bergambacht verzette zich met hand en tand, maar moest in de 60e minuut toezien hoe, na een kopbal van Job Vloedgraven, de terugkerende bal door Danny de Bruijn uit een drukke scrimmage in het doel werd geramd. 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Rob de Wit pareerde nog wel een gevaarlijke vrije trap vanaf 25 meter van Luuk Botter. Haastrecht blijft door deze winst de koploper De Alblas op een punt volgen.

Volgende week speelt de ploeg uit tegen de nummer zes De Drechtstreek. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Oostpolder in Papendrecht.

Joop Kurver

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00