Invaller Job Vloedgraven (12) scoort hier de winnende treffer voor Haastrecht.
Invaller Job Vloedgraven (12) scoort hier de winnende treffer voor Haastrecht. Joop Kurver

Haastrecht bijna onderuit tegen SPV ‘81

Haastrecht - SPV 2-1

Op Sportpark Wilgenoord keek het Haastrechtse publiek met argusogen naar de wedstrijd tegen SPV’81 uit Polsbroek. De koploper moest het opnemen tegen de nummer 11 in de competitie. De Polsbroekers begonnen goed en werden de bovenliggende partij en creëerden dan ook de meeste kansen.

Al vroeg scoorde Koolwijk met een prachtige lob de openingstreffer, 0-1. Twee minuten later bracht Schröder de stand op gelijke hoogte, 1-1. Op slag van rust kregen de groenhemden ook nog een strafschop die door keeper De Wit uitstekend werd gered. In de tweede helft kwam Haastrecht op 2-1 voorsprong door Vloedgraven die uit een corner de bal binnenkopte. SPV’81 toonde veerkracht, liet het er niet bij zetten en dicteerde zelfs nog even in een spannende slotfase. Doelman Rob de Wit werd met zijn katachtige redding in de laatste minuut matchwinnaar, want hij zorgde met zijn actie voor de uiteindelijke overwinning voor Haastrecht.

Scheidsrechter Richard de Roo floot even over halfdrie voor aanvang van de wedstrijd. De onpartijdige floot af en toe wat warrig, maar had het duel ondanks wat kleine fouten goed onder controle.

Veel kansen

De ploeg van René Eyra toonde veel lef en zette direct veel druk naar voren. Haastrecht had het moeilijk en kwam niet echt lekker in het spel. In de 9e minuut werd vanaf de achter linie een lange bal over de verdediging van Haastrecht gespeeld. De snelle Sander Koolwijk pikte de bal op en scoorde met een goed getimede en schitterende lob de 0-1. Twee minuten later leek er nog geen man overboord voor de thuisploeg, want uit een scherpe voorzet van Stephan Bakker zette Rogier Schröder doelman Both op het verkeerde been en maakte de gelijkmaker, 1-1. SPV kreeg met Stijn Achterberg in de 22e minuut een goede mogelijkheid en drie minuten later was het bijna raak met een fraaie Van-Basten-bal op de lat van Lex van Maurik. In de 40e minuut werd Ivo Sluijs in de zestien onderuit gewerkt, waarna scheidsrechter De Roo resoluut naar de witte stip wees. De SPV-captain ging zelf achter de bal staan en schoot de bal te zwak in, zodat doelman Rob de Wit zijn inzet kon pareren. Met een gelijke stand gingen beide ploegen theedrinken voor rust en vooral tactisch overleg.

Job Vloedgraven

Trainer Marco Versloot had zijn manschappen waarschijnlijk stevig toegesproken, want Haastrecht kwam na de onderbreking veel fanatieker uit de catacomben. Maar ook SPV bleef strijd leveren en de stugge verdediging wist de diverse aanvallen van Haastrecht voorlopig in de kiem te smoren. De druk werd echter steeds groter. In de 74e minuut scoorde invaller Job Vloedgraven uit een strakke corner van Niels Mulder prachtig de 2-1 binnen. Met een krachtige kopbal werkte hij het leder langs doelman Both in de touwen en bracht zijn ploeg op voorsprong. De spelers van Haastrecht waren zichtbaar opgelucht, gingen vrijer spelen en kwamen nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de Polsbroekers, waaruit echter niet meer gescoord. SPV daarentegen kwam nog sterk terug en werd in de slotfase erg gevaarlijk. Keeper Rob de Wit werd de man van de wedstrijd toen in de laatste minuut een vrijetrap vanaf de zestienmeterlijn van aanvoerder Ivo Sluijs zuiver en hard werd ingeschoten en hij de bal op ongelooflijke wijze buiten het doel wist te werken. Haastrecht werd, hetzij moeizaam, uiteindelijk de terechte winnaar en mocht de drie punten in huis houden.