Thijmen Raateland speelt altijd met heel veel passie. Hier was hij dicht bij de openingstreffer, maar hij scoorde een fraai doelpunt in de tweede helft.

Haastrecht wint El Vlistico

Haastrecht - Stolwijk 3-0

Het defensieve Stolwijk probeerde in de eerste helft van deze klassieker op de counter de thuisploeg Haastrecht te verrassen. Dit aanvalsplan leverde de ploeg van Robin van der Hulst slechts een enkele vrije kans op, die echter niet werd benut door spits Spierdijk. Haastrecht was in de beginfase traag en slordig in de opbouw, maar na een kwartier gaf De Bruijn een uitstekende pass op de links opstomende Raateland. Zijn vlijmscherpe voorzet op maat werd door Kelvin Poot in een keer op de slof snoeihard binnengeschoten, 1-0. Na het onderscheppen van de bal kon Raateland ook zelf keeper De Pater verschalken en bracht hij in de 63e minuut zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Toch bleef Stolwijk strijdlustig en kreeg de ploeg van Marco Versloot de winst niet zomaar op een presenteerblaadje…

Even over halfdrie floot scheidsrechter dhr Ruben Pollé uit Polsbroek voor de aanvang van deze streekderby, die door de onlangs genomen extra maatregelen van het kabinet op advies van het OMT zonder publiek gespeeld moest worden. Twee agenten waren op het Sportpark Wilgenoord aanwezig en zagen erop toe dat het publiek niet op of rondom het speelveld kwam. Ook de staf, begeleiders, reservespelers en de aanwezige pers en fotografen moesten de anderhalve-meter maatregel in acht te nemen. De maatregelen werden overigens zonder problemen door iedereen gerespecteerd.

Kelvin Poot

Stolwijk speelde compact en zeer defensief en Haastrecht had veel moeite met de opbouw. Het moest zelfs waken dat Stolwijk in de beginfase niet de overhand kreeg op het middenveld. Stolwijk kreeg in de 13e minuut een goede mogelijkheid, maar de vanaf de linkerflank aangespeelde spits Raymon Spierdijk kreeg de bal niet goed onder controle en zag de kans aan zich voorbijgaan. Coach Marco Versloot spoorde langs de lijn zijn team aan tot meer inzet en vooral beter samenspel, waarna de geelzwart hemden iets meer grip op het duel kregen. De hard werkende Danny de Bruijn passte in de 16e minuut uitstekend op de snelle Thijmen Raateland, die vanaf links een prima voorzet gaf op Kelvin Poot, die op zijn beurt zonder aarzelen de bal op de slof nam en schitterend de openingstreffer scoorde, 1-0. Stolwijk bleef ongestoord strijden, maar enig resultaat in het offensief bleef voorlopig uit.

Thijmen Raateland

Na de thee nam Haastrecht vaker het heft in handen en ondanks dat het steeds harder pijpenstelen regende begon de aanvalsmachine van de thuisploeg juist beter te lopen. Robert Dongelmans loste in de 62e minuut een strak schot, maar zijn pegel ging rakelings naast. Een minuut later liet Thijmen Raateland laatste man Verkaik en verdediger Rozendaal zijn hakken zien en stevende af op het Stolwijkse doel, waarbij hij de bal schitterend langs doelman Tim de Pater in de verre hoek tikte, 2-0. In de 70e minuut werd Raateland binnen de zestien onderuit geschoffeld door Versluis en wees arbiter Pollé terecht naar de witte stip. De strafschop van Björn van Leeuwen werd echter prima gestopt door doelman De Pater.

Robert Dongelmans

In de slotfase volgden nog een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van De Pater, maar de doelman wist zijn domein nog redelijk goed te verdedigen. Echter bij een afgeslagen aanval in de 77e minuut joeg de uitstekend spelende Robert Dongelmans vanaf de tweede lijn de bal snoeihard en onhoudbaar voor de Stolwijk keeper tussen de palen, 3-0. De nummer 8 werd na het duel uitgeroepen tot The Man of the Match.

Volgende week zaterdag 10 oktober moet Haastrecht naar Waddinxveen voor de wedstrijd tegen ASW.