Uitblinker Stephan Bakker in actie.
Uitblinker Stephan Bakker in actie. Joop Kurver

Prima start Haastrecht in 3e Klasse D

Algemeen

Haastrecht - Dilettant 3-0

Afgelopen zaterdag moest Haastrecht, debutant in de 3e klasse D, het thuis opnemen tegen Dilettant uit Krimpen a/d Lek. Een betere start had trainer Patrick de Ruijter zich niet kunnen wensen, want de ploeg speelde sterk en won op het sportpark Wilgenoord uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0 van de Krimpenaren.

De ploeg van Bert Potuijt streed voor wat het waard was, maar ondanks het nog wat onwennig spel van Haastrecht had Dilettant weinig in te brengen en moest het eerste verlies van de competitie incasseren. Rond 14.00 uur floot scheidsrechter, dhr. Henri den Hertog, voor aanvang van de wedstrijd. Het weer was dreigend, maar uiteindelijk kon de wedstrijd met wat miezerregen en een enkele regenbui goed gespeeld worden. De enkele tientallen toeschouwers waren goed voorbereid en volgden het spel onder de bescherming van een paraplu.

Captain Bakker

Al in de derde minuut spurtte de nummer 9, aanvoerder Stephan Bakker vanaf de rechterflank het zestienmetergebied binnen en werd onderweg door verdediger Vredenborg onreglementair en ruw omver gebeukt. Scheidsrechter Henri den Hartog floot resoluut en legde de bal op de witte stip. Een vroege buitenkans, want Danny de Bruin schoot vanaf elf meter de bal zonder pardon langs de kansloze doelman Hendriks in de rechterhoek, 1-0.

Raateland

Trainer-coach Patrick de Ruijter vond dat zijn ploeg af en toe slordig in de passing was maar desondanks kon hij alleen maar tevreden zijn met het aanvalsspel van Haastrecht over de flanken. De sterk spelende Stephan Bakker was op de rechterflank iedere Dilettant verdediger te snel af en creëerde de ene gevaarlijke aanval na de andere. Maar ook op links gaven de 19-jarige Thom Zentveld en de nieuwe ex-Jodan Boys speler Kevin Quint extra elan en snelheid over de linkerflank. In de 13e minuut rukte Tygo Vianen vrij op door het midden en gaf een uitstekende pass aan de op links opkomende Thijmen Raateland, die met snelheid doelman Hendriks verschalkte en fraai de 2-0 binnenschoot. Een overwinning leek al vroeg dichtbij.

Overtredingen

Beide ploegen waren in dit eerste competitieduel behoorlijk fanatiek en er werden dan ook over en weer soms forse overtredingen gemaakt. Niet altijd bewust, en arbiter Den Hertog hield dan ook meestal de kaarten op zak en had de wedstrijd aardig onder controle. Tot in de 34e minuut toen Dilettant speler Van der Ham op het middenveld stevig werd aangepakt en met een blessure het veld moest verlaten. Maar het publiek zag en ervaarde over het algemeen een sportieve strijd op de grasmat.

Schröder

Na de warme thee en overleg kwam de thuisploeg uitstekend uit de kleedkamer en zette na de aftrap gelijk druk naar voren. Dilettant had het moeilijk en kwam ondanks verwoede pogingen nauwelijks in het spel. Haastrecht had de wedstrijd in handen en combineerde er lustig op los waarbij voorlopig de doelpunten ontbraken. Pas in de slotfase gaf speler van de wedstrijd, rechterspits Stephan Bakker, een uitstekend pass naar het midden, die door de vrijstaande Rogier Schröder vanaf de rand zestienmeter eenvoudig werd binnengeschoten en daarmee de 3-0 op het scorebord liet zien. Haastrecht was na afloop zeer tevreden met het eerste resultaat van de nieuwe competitie in de 3e klasse D.

Joop Kurver

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00