Alide de Leeuw en Demi Sweep overleggenover de invulling van de Week van Ontmoeting.
Alide de Leeuw en Demi Sweep overleggenover de invulling van de Week van Ontmoeting. Margreet Nagtegaal

Week van de Ontmoeting heeft veelzijdig programma

Algemeen

Zoveel mogelijk inwoners uit Oudewater bereiken

De Week van de Ontmoeting wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en is van vrijdag 30 september tot en met vrijdag 7 oktober. Oudewater Vitaal organiseert deze week samen met de gemeente Oudewater. Allerlei verenigingen en organisaties doen mee. Tijdens deze week zijn er veel activiteiten waarbij iedereen zich vrijblijvend aan kan sluiten. Dit in het kader om eenzaamheid te verminderen en welzijn te vergroten.

In de twee eerste edities van de Week van de Ontmoeting speelde corona nog een grote rol en kon er voornamelijk digitaal geadviseerd worden. Maar die beperking is er gelukkig niet meer en staat nu het ontmoeten en verbinden beter centraal.

De gemeente Oudewater nam het initiatief om de Week van de Eenzaamheid om te zetten in de Week van de Ontmoeting en zocht een uitvoerende partij. Oudewater Vitaal bleek een goede keus te zijn. De eerste, en zeer geslaagde, activiteit van Oudewater Vitaal was de Verlichte Straten Route met de kerst. Alide de Leeuw, van team strategie en beleid sociaal domein, vertelt dat er veel overleg is met elkaar. En ook andere partijen, zoals kerken, het Touwteam, de Zonnebloem, de ouderenbonden PCOB en KBO, het Stadsteam en de Vrijwillige Hulpdienst sluiten hierbij aan. De Week van de Ontmoeting is voor hen tevens een mooie gelegenheid om zich te presenteren.

Dit jaar is er een weekprogramma samengesteld met heel veel verschillende activiteiten, met de focus op allerlei doelgroepen. In principe is iedereen van harte welkom.

Er is een groot en veelzijdig aanbod van activiteiten. Digitaal spreekuur, voor vragen over bijvoorbeeld e-readers, e-mailen, videobellen, zoeken op internet, whatsappen en DigiD in de bibliotheek. Concert van Muziekgroep Oudewater in de Tuinzaal van De Wulverhorst. Open les van de Badmintonvereniging. Cursus ‘Minibridge’, waarbij u binnen 20 minuten kunt bridgen. Kennismaking met Fitness en de apparaten bij Richard Proost Sport. Kennismaken met Koersbal. Powerwalk LOGO en loopgroep voor Senioren van Loopgroep Oudewater. Koffie ochtend in De Rank. Soos van KBO - PCOB. Lezing van de Geschiedkundige Vereniging over ‘De geboorte van Nederland’. Een gratis ‘Grachtenvaert’ voor maximaal 22 personen.

En nog heel veel meer. Houd deze krant in de gaten voor alle informatie, data en contactgegevens van de activiteiten.

De week start met de Vitaliteitsmarkt

De week start op vrijdag 30 september van 9.30-12 uur met de Vitaliteitsmarkt op de velden bij de YellowBellies. Vorig jaar was dit een groot succes en dit keer is er nog meer te doen en te beleven. Allerlei organisaties, instanties en verenigingen zullen zich daar presenteren. Er zullen veel workshops en clinics worden gegeven waarbij je gewoon kunt aansluiten. Demi Sweep van Oudewater Vitaal zegt: “Het gaat in veel activiteiten niet zozeer om het sporten maar het zijn beweegmomenten en elkaar ontmoeten is belangrijk.” Alide vult aan: “Vitaliteit gaat ook over geluk. We willen een vitale gemeenschap bevorderen.”

Er zal een flyer worden verspreid met alle activiteiten en in De IJsselbode van 20 september komt een advertentie met een duidelijk overzicht van alle activiteiten van de hele week. Demi: “Knip deze uit en bewaar het. Want ook daarna heb je een prachtig overzicht van wat er allemaal mogelijk is.” Via het beweegloket, demi@oudewatervitaal.nl, kan men altijd gerichte en specifieke vragen stellen.

Met elkaar bewegen, spelletjes spelen, creatieve activiteiten en sociale activiteiten, van alles wat. Demi: “In deze week proberen we de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat de mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe dingen kunnen proberen. Of oude activiteiten weer oppakken.”

Margreet Nagtegaal

Vitaliteitsmarkt 2021.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 2 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 3 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 21 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00