Van links naar rechts Jacob van Schaik, Bert Vriezen en Tim Oskam.
Van links naar rechts Jacob van Schaik, Bert Vriezen en Tim Oskam. Mireille van der Ham

Haastrecht flink vertegenwoordigd in top Pro Krimpenerwaard

Algemeen

Pro Krimpenerwaard is de politieke partij met Lijst 5 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Krimpenerwaard. Drie inwoners van Haastrecht staan in de top 6 van kandidaten: Bert Vriezen op plaats 3, Tim Oskam als vierde en Jacob van Schaik als nummer 6. De twee laatstgenoemden wonen zelfs in dezelfde straat.

De speerpunten van Pro Krimpenerwaard kennende, wordt er dus flink campagne gevoerd voor een groen, duurzaam, eerlijk en sociaal beleid door middel van een transparant bestuur in Haastrecht als onderdeel van de jonge gemeente. Jacob van Schaik (48) benadrukt dat het niet beperkt is tot Haastrecht. “De partij heet al vanaf de herindeling Pro Krimpenerwaard. De oorsprong lag ooit in Schoonhoven, maar de toekomst van de partij ligt in de gehele gemeente. Dat wij alle drie onze aansluiting heel makkelijk hebben gevonden, bewijst de brede blik op alle kernen,” aldus de oud-advocaat. Hij vervolgt ook met de nadruk op inzet voor alle 55 duizend inwoners: “We hebben heel veel baat bij contacten in en kennis van alle kernen. Zelf ben ik opgegroeid in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Ik zeg inderdaad geen Nederlek want dat was slechts een juridische term. Krimpenerwaard was altijd al de naam voor de streek als verzameling van polders. Mijn warme gevoel voor dit gebied groeide als kind al zeer sterk doordat ik als zoon van een aannemer mocht meekijken hoe mijn vader waarde toevoegde aan wegen en wijken. Dat zet ik nu ook als raadslid graag voort voor de nabije toekomst in vergaderingen en overleggen. Dat klinkt minder concreet dan de aannemerij, maar mijn insteek is wel dat die trajecten korter en veel transparanter moeten worden. Dit gebied kent een grote achterstand in gebiedsontwikkeling t.a.v. boeren, burgers en bedrijven. Die ontwikkelingen zijn hard nodig om de leefbaarheid na decennia van relatieve status quo op een veel moderner peil te brengen. Aanpakken zal dus altijd op plaats één blijven staan als het concrete en noodzakelijke verbeteringen betreft.”

Bert Vriezen (51) werkte meer dan twintig jaar als bedrijfseconoom in functie van Manager Concern Control en wil als raadslid vooral de kwaliteit van het lokale bestuur versterken. “Ik streef na dat besluiten op basis van de werkelijke en volledige informatie worden genomen in plaats van met een politiek gekleurde bril op de werkelijkheid.” De eigenaar van horecabedrijf ‘De Steinse tuin’ wil zijn ervaring in het bedrijfsleven inzetten om bij te dragen aan meer professionaliteit. “We zullen vanwege de begrotingsperikelen echt de efficiëntie van het ambtelijke apparaat moeten verhogen. Daar heb ik veel ervaring mee. Hogere kwaliteit tegen lagere kosten. Daar is toch elke burger bij gebaat.”

De visie van Vriezen krijgt bijval van Tim Oskam (37), ondernemer in de IT-branche, geboren en getogen in Haastrecht: “Het is belangrijk om op lokaal niveau sociaal met elkaar om te gaan en er te zijn voor elkaar. Dat leerde ik hier in het dorp al op jonge leeftijd toen wij met HZV de Loete het gehele jaar op vrijwillige basis zwemles gaven aan vele kinderen. Als oprichter en werkgever in een bedrijf heb ik veel affiniteit en gevoel bij het samenwerken met mensen aan gemeenschappelijke ideeën. Ik zet dat graag in om de leefbaarheid in onze prachtige gemeente op peil te krijgen en houden.”

Mireille van der Ham

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 51 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 17 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 19 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden gisteren
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00