Wijkagent Vincent Both voortaan het gezicht van Haastrecht en Vlist.
Wijkagent Vincent Both voortaan het gezicht van Haastrecht en Vlist. pr

Nieuwe wijkagent voor Haastrecht en Vlist

Algemeen

Na drie jaar wijkagent in Haastrecht en Vlist geweest te zijn geeft Wessel Janknegt het stokje over aan Vincent Both. “Wij hebben dit in goed overleg gedaan.” De overeenkomst tussen deze twee mannen is duidelijk; allebei gepassioneerd in hun werk met één doel; een bijdrage leveren aan een veilige en leefbare omgeving.

Wessel Janknegt, 29 jaar, afkomstig uit Hekendorp heeft met veel plezier gewerkt in de Krimpenerwaard. Na drie jaar in de noodhulp gewerkt te hebben is hij drie jaar wijkagent geweest en heeft tussendoor nog een opleiding gevolgd tot digitaal rechercheur. Bij het laatste deed hij onder andere onderzoeken naar drugshandel. “Toch bleek dit niet helemaal mijn ding te zijn”, zegt Wessel. “Het mooie van wijkagent zijn is dat je zelfstandig werkt, je hebt een grote verantwoordelijkheid. En vooral de sociale contacten met mensen, ze al kunnen helpen met kleine dingen, maakt dat ik dit een hele leuke functie vind.”

Halve marathon

Naast het harde werken heeft Wessel gelukkig ook wat tijd voor zijn hobby’s. Hij sport veel. Zo pakt hij graag de racefiets of maakt met vrienden een mooie rit op de mountainbike, maar ook het hardlopen gaat hem niet verkeerd af. “Ik train driemaal in de week en hoop binnenkort een halve marathon op mijn naam te kunnen zetten.”

Toevertrouwd

Wessel legt uit dat hij niet weg wilde uit Haastrecht en Vlist omdat hij het niet meer naar zijn zin had. “Integendeel. Ik heb echt een emotionele band opgebouwd met veel mensen voor wie ik inmiddels een vertrouwd gezicht was.” Dat dit een weloverwogen beslissing voor zowel Wessel als Vincent was bevestigt Wessel; “Ik ben ervan overtuigd dat Vincent perfect op deze plek past. Het voelt fijn dat ik het zo in goede handen kan achterlaten.”

Voor Wessel zijn zowel het gebied dat hij gaat vertegenwoordigen als de collega’s in Gouda niet onbekend. “Ik kijk ernaar uit om nu ervaring op te mogen doen in de stad.”

Nieuw gezicht

De 52-jarige Vincent Both, geboren en getogen in Rotterdam rijdt niet alleen voor zijn werk, maar ook privé graag op de motor. Wandelen door de mooie polder, maar ook in de stad en zelfs met de Nijmeegse vierdaagse behoren ook tot zijn hobby’s. Verder mag hij graag reizen en cultuur opsnuiven. Toen Vincent een jaar of 22 was kwam hij van school in een kazerne terecht vanwege zijn dienstplicht. Hij vertelt; “In zo’n kazerne zit je natuurlijk alleen maar binnen. Ik wilde naar buiten. Zo ben ik bij de politie terecht gekomen, zodat ik onder de mensen ben en een bijdrage kan leveren aan de normen en waarden.” Vincent is al 28 jaar in dienst bij de politie. Hij begon in Vlaardingen en werkte vanaf 1998 in Gouda. Na zestien jaar wijkagent in Bodegraven geweest te zijn, sluit hij deze periode af om in Haastrecht en Vlist aan de slag te gaan.

Pieter van den Hoogenband

Hoogtepunten uit Vincents carrière bij de politie zijn de geslaagde acties om iemand op heterdaad te betrappen. “Bijvoorbeeld bij een woninginbraak opgeroepen worden, het pand inlopen en dan zo met de dader oog in oog staan.” Een actie waar Vincent lachend aan terugdenkt is een aanhouding in het water. “Deze man dacht een vijver in te springen zodat hij van me af zou zijn, maar helaas voor hem ben ik hem zelfs tot in de vijver gevolgd en kon ik hem daar aanhouden. De verdachte zelf verklaarde me voor gek. Ik heb toen een hele tijd de bijnaam Pieter van den Hoogenband gehad.”

Gemoedelijker

De ervaring van Vincent, zelf stadsbewoner, met het werken in de landelijke gebieden is dat alles er vaak wat gemoedelijker gaat. “Er valt vaak goed te praten met de mensen, ze zijn meestal vriendelijker. Ook de jeugd is over het algemeen goed aanspreekbaar en hebben toch wel respect voor ons als politie.”

Vincent zal inzetbaar zijn bij onder andere wijkproblemen, buurtoverlast, overlast verwarde personen, overlast van jeugd, maar ook voor de veiligheid op en om de scholen.
Voor meldingen kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie: 0900 8844

Mireille van der Ham

Wessel Janknegt vanaf nu wijkagent van Gouda Noord/Achterwillens
Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00