Afbeelding

Blik op ... Sportzomer

Algemeen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar van mij mag die sportzomer onderhand wel afgelopen zijn. De tour was ongemeen spannend dit jaar. Bij de vrouwentour heb ik nog niet echt een goed gevoel. En ik wil niet veel zeggen, maar het presentatieduo van het vrouwenwielrennen vind ik eigenlijk maar niks. Danny Nelissen en Roxane Kneteman kunnen niet tippen aan de commentatoren bij de mannen. Het commentaar is eentonig, wordt op een zeer vlakke toen uitgesproken en het is vooral saai. Jammer dat we bij de tour van volgend jaar Maarten Ducrot gaan missen. Hij heeft zijn laatste touretappe becommentarieerd en dat vind ik erg jammer, want hij en zijn maatje Joris van den Berg zorgen toch voor veel meer beeldend taalgebruik, waarin vooral Maarten een meester is. Al sinds 2004 horen we van renners die achterstevoren op de fiets zitten, achter in het peloton om hun moeder roepen en zich met ware doodsverachting van een berg storten.

Het heeft er alle schijn van dat Stef Clement zijn rol gaat overnemen, maar die is mij te technisch. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die zoveel van fietsen (zowel de apparaten als de renners en koersen) weten als hij, maar zijn enigszins nasale stem gaat op je zenuwen werken als je een hele middag de koers volgt.

Maar verder zijn we gebombardeerd met Europese voetbal- en talloze andere kampioenschappen, wat leidt tot ongeveer alleen nog maar sport op televisie. Nou wil ik niet zeggen dat ik die sporters al die kampioenschappen niet gun, ze hebben de laatste twee jaar tenslotte niet veel kunnen laten zien. En dan moet het WK voetbal nog komen, straks in Qatar. Ik hoop dan dat KRO en NCRV hun oude gewoonte van goede films en detectives tijdens voetbalwedstrijden voortzetten. Maar er is ook nog zoiets als te veel van het goede. En in Engeland waren ook nog eens de commonwealth games. Ook die sporters gun ik al hun medailles, maar het gaat wel ten koste van ‘garden rescue’. Een van mijn favoriete BBC1 programma’s in de late middag. Ik ben een groot fan van Engelse tuinprogramma’s. Die staan tenminste nog niet bol van de reclame, zoals ‘Eigen huis en tuin’ waar opzichtig alle leveranciers in het programma worden getoond bij het uitpakken van dingen.

Laat de BV Nederland alsjeblieft weer aan de slag gaan. Ik heb zelfs heimwee naar eindeloze raadsvergaderingen. Het is lang genoeg stil (en heel warm) geweest.

Trudie Scherpenzeel

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00