Afbeelding

Blik op ... Nieuwjaar

Algemeen

Laat ik in dit nagelnieuwe jaar beginnen met u alle goede dingen toe te wensen die u zichzelf toewenst. En een constatering: dat het nieuwe jaar is begonnen met massale burgerlijke ongehoorzaamheid. Er gold een vuurwerkverbod. Heeft u daar wat van gemerkt? Ik niet waar ik woon en als ik de journaals mag geloven is er nog zelden zoveel geknald. Om half vier op nieuwjaarsmorgen schrok ik nog wakker van doffe, grote knallen. Wonderlijk is dat niet. Er was alle aanleiding om de boze geesten te willen verjagen dit jaar. Gelukkig waren er geen grote ongeregeldheden en meldden de ziekenhuizen wel een verhoogde druk, maar dan vooral van mensen die te veel gedronken hadden. In mijn buurtje hebben we elkaar wel een goed nieuwjaar toegewenst. Buiten, met een boks en op anderhalve meter afstand. Na twee weken van kerstsentiment (maar zonder Sissi en de Sound of music) en allerlei kerstfilms die oorspronkelijk niet zo bedoeld waren (Shrek en De Hobbit) keert het leven weer terug naar normaal. Hoewel: normaal is het nog lang niet, we zuchten nog steeds onder een pandemie en beperkende maatregelen.

De feestdagen zijn weer voorbij, we moeten weer aan het werk. Rutte interviewt deze week 28 nieuwe bewindslieden en hoopt volgende week maandag aan zijn vierde klus te beginnen. De televisie bij de NOS heeft morgen een dagje vrij en misschien zit u nu wel de te kijken naar een integrale herhaling van de tocht der tochten uit 1997. 25 jaar geleden alweer en misschien komt ie wel nooit meer. We zullen Henk Angenent nog een keer Erik Hulzebos zien verslaan.

En dan op naar de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de redactie van De IJsselbode altijd een hele klus. We hopen u in de aanloop naar de verkiezingen een achttal dubbelinterviews voor te schotelen met vertegenwoordigers van partijen die in Montfoort en Oudewater in de afgelopen vier jaar tegenover elkaar hebben gestaan. En te vernemen wat zij zich voornemen in de komende jaren te gaan doen, mits verkozen natuurlijk. In Oudewater doet een nieuwe partij mee die zich progressief Oudewater noemt. De Wakkere Geelbuik houdt ermee op. Hoewel, de voorzitter van de nieuwe partij heet Wim Knol. In Montfoort doen dezelfde partijen mee, alle acht.

Kortom: het jaar 2022 is begonnen en we gaan er weer tegenaan. Met frisse moed. Dat wens ik iedereen toe. Hoe het uiteindelijke nieuwe normaal er ook uit komt te zien.

Trudie Scherpenzeel

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00