Spelletjesochtend met de Burgemeester van het Huttendorp.
Spelletjesochtend met de Burgemeester van het Huttendorp. Mireille van der Ham

Huttendorp Haastrecht in actueel thema

Algemeen

Na een korte voorbereiding een geweldige week!

Na twee jaar geen huttendorp te hebben kunnen organiseren, is het voor de organisatie dit jaar lang onzeker gebleven of het nu wel kon. Hierdoor was de voorbereidingstijd voor het bestuur kort, maar kunnen zij terugkijken op een zeer geslaagde week, met temperaturen die hoog opliepen.

Burgemeesters

Maandagochtend 15 augustus stond een groep van iets meer dan tweehonderd enthousiaste kinderen, gewapend met hamer, spijkers en zaag, te trappelen voor de poort van het Huttendorp in Haastrecht. Eindelijk kon er weer heerlijk gebouwd worden en de creativiteit losgelaten worden. Adri Bakker, voorzitter van het Huttendorp, riep de kinderen en ouders eerst in de tent bijeen om de burgemeesters van dit jaar bekend te maken. Het thema was dit jaar helemaal aangesloten op wat bij iedereen zo leeft; de Boerderij. Het was dus ook te verwachten dat de twee gekozen burgemeesters van dit jaar aan kwamen rijden in een trekker met een kar daarachter.

Erwin van der Ham en Annelies van der Post hadden de eer om deze week de taak te mogen vervullen.

De negen jarige Fenna Jansen bedacht de naam voor het Huttendorp; ‘Schaapstrecht’ en won daarmee een mooi bord voor aan de wand met een hamer als aandenken.

Programma

In een week vol uiteenlopende activiteiten konden de kinderen zelf kiezen waar zij aan wilden deelnemen. Zo kon je gaan vissen, een zelfportret schilderen, een workshop volleybal of dansen volgen, was er een avondspel in het bos voor de oudste kinderen, een voorstelling van de Hapis, kon je aan een sport- en spelochtend bij de Yellowbellies deelnemen. Vanwege het slechte weer op de middag dat het polsstokverspringen gepland stond werd er een Bingo georganiseerd.

Playbackshow

Zoals ieder jaar was er op woensdagavond een playbackshow met als jury de twee burgemeesters en nog drie door hun gekozen dorpsgenoten.

De optredens varieerden van kinderen die in die middag bedachten dat het leuk was om ook mee te doen, tot aan kinderen die al heel wat uurtjes met elkaar geoefend hadden. Maar het grote plezier en de geweldige sfeer die zij allemaal bij het publiek erin kregen was deze avond bij alle kinderen gelijk. Het was een feestje om (vooral voorin tussen de kinderen) in het publiek, maar ook zeker op het podium te staan.

De jury had het er dan ook best moeilijk mee om te kiezen aan wie zij de prijzen uit zouden reiken.

Hutten

Vrijdag 19 augustus, de laatste dag van het Huttendorp, werd afgesloten met spelletjes, in de middag georganiseerd door Brandweer Haastrecht. Via social media liet de Brandweer weten dat zij helaas geen water mochten gebruiken, zoals eerdere jaren. Maar het alternatief was minstens zo geslaagd.

Aan het eind van de middag werd er samen patat gegeten en werden de prijzen voor de hutten bekend gemaakt. Ook dit was geen gemakkelijke keuze voor de jury. De winnaars kregen een tas die zij zaterdag 27 augustus bij Adri Bakker in de winkel mogen laten vullen.

Dankbaar

Huttendorp Haastrecht wil extra onderstrepen dat zij heel dankbaar zijn voor de hulp vanuit Gemeente Krimpenerwaard. De dank is ook groot aan alle sponsors, vrijwilligers en uiteindelijk heel wat ouders die ook hun steentje bijgedragen hebben. Zonder al deze hulp is het organiseren van zoiets als het Huttendorp niet mogelijk en wordt er daarom nu al een beroep gedaan op de hulp van ouders voor het komende jaar.

Mireille van der Ham

Koekhappen tijdensde spelletjesochtend.
Met veel plezier werd ersamengewerkt.
Groot feest met spetterende optredens tijdens de Playbackshow.
Bestuur met vrijwilligers bij de poort van het Huttendorp.
Prachtige hutten aangepast aan het themawerden beoordeeld door de Burgemeesters.
Volleybal workshop in de gymzaal.
Huttendorp Haastrecht met als thema de Boerderij.
Spannende spelletjes georganiseerd door de Brandweer:in een tunnel vol met rook een beer redden.
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00