Kinderen kiezen een stapel pallets en bouwen hier,met hulp van ouders, een mooie creatie van.
Kinderen kiezen een stapel pallets en bouwen hier,met hulp van ouders, een mooie creatie van. Mireille van der Ham

Huttendorp Haastrecht gaat weer plaatsvinden

Algemeen

Eindelijk weer een ouderwets Huttendorp!

Met de zomervakantie voor de deur kan er ook weer aan de laatste week van de schoolvakantie gedacht worden, namelijk de week van het Huttendorp. Dit jaar zal Haastrecht de 35e editie weer ouderwets kunnen houden, met echte hutten, in de week van 15 tot en met 19 augustus.

Thema Boerderij

Afgelopen twee jaar was het een groot gemis voor de kinderen uit Haastrecht en omgeving dat zij hun creativiteit niet kwijt konden in het bouwen van een prachtige hut. En niet alleen het bouwen valt ieder jaar erg in de smaak, maar eigenlijk is het gewoon de sfeer, de gezelligheid en het vermaak van zo’n hele week. Gelukkig werden er daarvoor in de plaats wel wat alternatieven bedacht.

Adri Bakker, voorzitter van het Huttendorp in Haastrecht vertelt; “Wij hopen dat het weer net zo wordt als vóór corona. We zijn dan ook benieuwd naar het aantal inschrijvingen. Zullen dat er weer net zoveel worden als voor corona. Er zijn tenslotte twee jaar voorbij zonder hutten. We hadden wel sport- en speldagen, maar dat was toch anders.”

Aan het enthousiaste bestuur zal het in ieder geval niet liggen. Zij hebben voor dit jaar het thema ‘Boerderij’ voor het Huttendorp bedacht. De deelnemende kinderen mogen een naam voor het dorp verzinnen, de winnende naam zal een week op de poort van het dorp pronken. Ook worden er ieder jaar twee burgemeesters voor het dorp gekozen, passend bij het thema van dat jaar. Behalve dat de kinderen heerlijk kunnen spelen bij hun zelfgemaakte hut, zullen er zoals ieder jaar verschillende activiteiten tijdens deze week georganiseerd worden. De sponsors zorgen ervoor dat de kinderen niks te kort komen in de vorm van een hapje en een drankje.

Mensen gezocht

Zoiets bijzonders en moois als het Huttendorp kan niet plaatsvinden zonder de hulp van alle vrijwilligers en sponsors.

Er wordt nog hard gezocht naar een secretaris om het bestuur te ondersteunen. Verder zijn er nog mensen nodig die zaterdag 13 augustus willen helpen hout sjouwen, zodat de kinderen maandag 15 augustus gelijk kunnen beginnen. Voor het afbreken op donderdag 18 augustus is ook hulp welkom. Tijdens de activiteiten is er ook hulp nodig om groepjes te begeleiden. Hopelijk zijn de ouders én kinderen weer net zo enthousiast als voorheen en kan er maandag 15 augustus gewapend met een hamer, spijkers en een zaag weer fanatiek gebouwd gaan worden!

Aanmelden voor hulp kan via de facebookpagina van het Huttendorp. Hierop kunt u ook de ontwikkelingen volgen en de foto’s van afgelopen jaren bekijken net als op de website www.huttendorphaastrecht.nl

Mireille van der Ham

Activiteiten bij eerdere edities van het Huttendorp;met springkussens en verkoeling van de Brandweer.
Buikschuiven valt goed in de smaak tijdens warme dagen!
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00