Donnie en Babette zijn er klaar voor.
Donnie en Babette zijn er klaar voor. Mireille van der Ham

Horecaondernemers Haastrecht zijn er weer helemaal klaar voor

Algemeen

Daar was dan het verlossende woord tijdens de laatste persconferentie. Je kon de horeca bijna massaal horen juichen. Eindelijk weer open.

Dat het voor alle horecaondernemers een verschrikkelijk lastige tijd is met alle maatregelen die steeds maar weer veranderen en nu ook nog gelden wil Donnie Diemel van Het Witte Hof in Haastrecht eigenlijk niet te veel aandacht geven. “We hebben er nu eenmaal mee te maken, we kunnen het niet veranderen, dus laten we er het beste van maken!” Donnie runt samen met haar dochter Babette sinds 2015 Het Witte Hof.

Het bijzondere gebouw, gelegen in één van de oudste delen van Haastrecht, werd gebouwd in 1840 als burgermeesterswoning. Met de jaren is er veel veranderd en verbouwd, maar de eclectische voorgevel en de dubbele klokgevel aan de achterzijde zijn nog authentiek.

Sinds de laatste verbouwing in 2012 is er aan de voorzijde een brasserie gevestigd. In Het Witte Hof kun je terecht voor een bruiloft, verjaardag of ‘zomaar’ een feestje en ‘s zomers kun je heerlijk vertoeven op het terras aan de Hollandsche IJssel. Wat veel mensen niet weten is dat je er heerlijk kunt lunchen, dineren of bijvoorbeeld vergaderen. Tijdens de lockdown hebben Donnie en Babette het pand weer gesopt, geschuurd en van een likje verf voorzien. Het enthousiaste en vriendelijke duo is er met net een nieuwe menukaart weer klaar voor om hun gasten maar wat graag te ontvangen.

Beide dames hebben het horecabloed al jaren in zich. Babette vertelt dat zij voornamelijk, samen met Demi van Grieken, in de keuken staat en dan vooral de voorgerechten en de desserts verzorgt. “Maar ik loop net zo makkelijk te helpen bij het serveren, ik vind het allemaal leuk.” zegt ze. Donnie is voor velen herkenbaar als de gastvrouw van dit restaurant. “Iedereen is welkom om zo binnen te lopen, maar reserveren is wel handiger in deze tijd, om teleurstellingen te voorkomen.”

Het eveneens aan de IJssel gelegen karakteristieke pand van Restaurant de IJsselborgh mag gelukkig ook de deuren weer openen. Sinds 1996 zorgen Henk en Monique Kalkman samen voor een smakelijke lunch op het terras, een heerlijk diner, een feestelijke high tea of een onvergetelijk dinerfeest.

Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben zij een All Inn-formule op de menukaart; goed eten voor een scherpe prijs, inclusief drankjes. Op zaterdag en zondag is het een 25 euro menu, exclusief drankjes. Met een kleine a la carte kaart worden de iets luxere gerechten aangeboden.

Henk en Monique verzorgen sinds een aantal jaar ook bij mensen thuis complete koud-warme buffetten, hapjes, borrelschalen en maaltijdsalades. Met de verschillende lockdowns, waar ook zij de afgelopen 2 jaar mee te maken hadden, hebben zij hier verder op ingespeeld. Via social media konden de liefhebbers volgen wat de daghap (een gezonde maaltijd voor een scherpe prijs) of het afhaalmenu van de maand was. Zo werd er alsnog hard gewerkt in de IJsselborgh, met veel creativiteit. Laatst werd er een ‘citytrip met de IJsselborgh’ aangeboden via Facebook. Met als tekst; ‘Wij gaan een weekendje naar Parijs en jullie mogen allemaal met ons mee!!’ een heel weekend lang kon er een driegangenmenu besteld worden met allemaal Franse gerechten. Wederom voor een interessante prijs. Dit bleek zo’n succes dat de aanvraag voor een weekendje Rome al ingediend is.

Opgelucht en enthousiast staan Henk en Monique nu weer klaar om hun gasten vertrouwd in hun mooie en gezellige restaurant te ontvangen.

Mireille van der Ham

Henk opent de deur van Restaurant de IJsselborgh.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 2 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 3 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 21 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00