Pracht aan de Gracht als vanouds.
Pracht aan de Gracht als vanouds. Aad Kuiper

Pracht aan de Gracht als vanouds

Algemeen

Vrijdag 19 augustus

“Pracht aan de Gracht is gelukkig weer terug als vanouds”, vertelt Patrick van Klaveren, voorzitter van de organisatie, “maar dan nog beter natuurlijk. Want na ieder jaar leren we er weer wat bij. Twee jaar ging het niet echt zoals we dat gewend waren, maar nu kan gelukkig alles weer en we hebben deze keer nog meer te bieden dan in de vorige jaren. Dat mag ook wel, want we zijn enorm blij dat Pracht aan de Gracht in Oudewater gewoon weer kan.”

“Die twee jaar dat het anders ging was overmacht, maar ook daar hebben we gelukkig iets moois van weten te maken; zowel de ‘Pracht aan de Gracht diner box’, als de ‘Wijn en Spijs middag’ waren een succes dankzij een mooie samenwerking met de Oudewaterse horeca. Maar Pracht aan de Gracht zetten we als organisatie natuurlijk het liefst als gezelschapsevenement neer. We hadden in de vorige edities maar liefst zo’n 2.000 tot 2.500 bezoekers. We zijn er in 2013 als culinair evenement mee begonnen en wij kunnen daar tot plezier van duidelijk heel veel mensen gelukkig weer gewoon mee doorgaan: ‘Pracht aan de Gracht’ is dé streekproeverij van de Utrechtse Waarden met altijd een mooie muzikale omlijsting op de laatste vrijdagavond van de zomervakantie in Oudewater. Deze keer dus op vrijdag 19 augustus. En we nemen ook de promotie van Oudewater daarin mee, want dan en daar is natuurlijk wel de juiste plaats voor al die geweldige horecagelegenheden: 3 keuken & bar, Broeck, DON Food & Events, Hex, Joia, Lumière en Voldaan. Maar vergeet niet dat er ook nog heel wat andere bedrijven hun aandeel leveren: Grandi Vini, Kip en lekker en de Mitra. Er zijn ook horecagelegenheden van buiten Oudewater die bijdragen aan dit geweldige evenement; dit jaar doet bijvoorbeeld de Schans by Mike en Wes uit Montfoort en de BBQ Butcher uit Amstelveen mee. Zoals ik al zei: het wordt echt steeds beter.”

Altijd gezellig, sfeervol en een uitstekende kwaliteit

Patrick zit nu zelf voor het zevende jaar in de organisatie; samen met een vijftal andere actieve Oudewaternaren. “Het is altijd gezellig met al die standjes op de Markt met wel minimaal zo’n 25 (vijfentwintig!) verschillende hapjes en bijpassend iets te drinken en zeker ook deze keer muziek van bijzondere kwaliteit. Zo valt er o.a. te genieten van Musique à la Carte en, onlosmakelijk aan Oudewater verbonden, Windfall. De muziektent staat er dan nog, dus daar maken we gebruik van, maar we zullen ervoor zorgen dat die muziek overal goed te horen is. We trekken veel bezoekers met dit evenement. Voor zover we weten komt zo’n beetje de helft van die ruim 2000 bezoekers uit Oudewater zelf, maar de andere helft komt grotendeels uit de dichtbije omgeving; daarom is het naast de streekproeverij ook een soort stadspromotie. Jammer genoeg kunnen de oude munten niet meer gebruikt worden, want we zijn inmiddels drie jaar verder en er is zo veel gebeurd. Maar gelukkig start de voorverkoop van de nieuwe munten een week voor het evenement, vanaf woensdag 10 augustus, bij 3 keuken en bar. Het wordt ongetwijfeld weer een geweldige avond.”

Speelschema

  1. 17.30 - 18.00 Musique à la Carte
  2. 18.00 - 18.30 Gitaar Duo met Zang
  3. 18.30 - 19.00 Musique à la Carte
  4. 19.00 - 19.30 Gitaar Duo met Zang
  5. 19.30 - 20.00 Musique à la Carte
  6. 20.00 - 20.30 Gitaar Duo met Zang
  7. 20.30 - 21.00 Musique à la Carte
  8. 21.00 - 21.30 Gitaar Duo met Zang
  9. 21.30 - 22.30 Windfall

Aad Kuiper

De muziek bij Pracht aan de Grachtis van een kwalitatief hoogstaand niveau.
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00