Sjaak Six en Adrie Boere.
Sjaak Six en Adrie Boere. Aad Kuiper

Collecte voor Hospice Oudewater komt eraan

Algemeen

In De IJsselbode stonden vaker verhalen over Hospice Oudewater. En ook zijn er al eerder verhalen over de collecte voor het hospice gepubliceerd. Maar, laten we nu vast weten, dat zullen we steeds weer blijven doen, want iedereen, of in ieder geval, bijna iedereen in Oudewater én omgeving draagt Hospice Oudewater, ons hospice, een warm hart toe.

Adrie Boere is scheidend bestuurslid van de Vrienden van het Hospice: “Ik heb nu tien jaar in het bestuur gezeten en gelukkig zijn er mensen o.a. zoals Sjaak Six, de per begin dit jaar aangetreden nieuwe voorzitter, die het over willen nemen en nieuwe mensen met nieuwe ideeën zijn natuurlijk heel goed voor een club als deze”. Deze keer organiseert hij voor de vijfde en dus laatste keer, de collecte voor het hospice: “Je weet nog wel dat we de collecte de eerste keer samen met het Oranjefonds deden en vervolgens besloten hebben om het voortaan zelf te gaan doen. Over hoe we dat doen maak ik nu een handig draaiboek zodat mijn opvolgers weten waar je overal aan moet denken en wat je wanneer moet gaan regelen, want er komt nog heel wat voor kijken. Zo hebben we vijf jaar geleden veertig collectebussen aangeschaft, maar daar moet je dan ook veertig vrijwilligers voor zien te vinden om mee langs de deuren te gaan en dat is nog een hele kunst. En twee jaar konden we natuurlijk ook nog eens fysiek niet langs de deuren, maar gelukkig hebben we de collectanten op een paar na ook dit jaar weer weten te vinden. Dat bleek niet eens zo moeilijk, want er zijn zo veel mensen die ons een warm hart toedragen. En die paar mensen vinden we vast ook nog wel.” Six: “Nog niet zo lang geleden hadden we de sponsorlunch en die werd goed bezocht met zo’n zeventig mensen op twee zondagmiddagen. En we konden dus, zeker ook dankzij Paul en Inge van Hex, die echt goed met ons meedachten, die sponsoren een prima lunch aanbieden, het was bijzonder gezellig en wij hadden een heel mooie opbrengst voor het hospice. Want vergeet niet dat het dus twee aparte stichtingen zijn: de zorginstelling is er voor de gasten en wij, de Vrienden van het Hospice, proberen voor de nodige extra inkomsten te zorgen.”

‘We moeten gesteund blijven worden’

Boere brengt in herinnering dat het hospice altijd gesteund zal moeten blijven worden. “De eerste paar jaar moesten we onszelf zien te bedruipen, maar toen het hospice zich eenmaal bewezen had, kregen we subsidie van het rijk … maar die is lang niet toereikend. Gelukkig hebben we een flink aantal vaste donateurs.” Sjaak Six vult aan: “Daarnaast organiseren we een scala aan activiteiten om aan de nodige gelden te komen, want met zo’n 30 gasten per jaar die gemiddeld toch wel een behoorlijk aantal weken blijven hebben we echt wel wat nodig. Naast sponsordiner of lunch en sponsorloop is deze collecte echt nodig; zo bereiken we heel wat mensen op verschillende manieren.” Adrie Boere geeft nog wat praktische informatie: “De collecte vindt plaats van 25 t/m 30 april en voor degenen die geen klein geld hebben, mag iets groter geld natuurlijk ook, en we hebben daarnaast op de bus een QR-code staan zodat doneren ook gemakkelijk kan met behulp van een telefoon, waarop een QR-codescanner zit. We hopen opnieuw op een mooi resultaat, maar dat zal vast wel goedkomen.”

Aad Kuiper

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00