Afbeelding
Aad Kuiper

Oudewater vierde zijn verjaardag

Algemeen

Op 6 juli is het 757 jaar geleden dat Oudewater stadsrechten kreeg uit handen van bisschop Hendrik van Vianden. Het college van B&W en de gemeenteraad boden daarom op 1 juli van 16.00 tot 20.00 uur de inwoners van de hele gemeente een muzikaal evenement aan.

“Twee jaar kon onze nieuwjaarsreceptie niet doorgaan vanwege Corona”, zo lieten zij weten. Tijdens de opening van dit festijn benadrukte ook burgemeester Danny de Vries dit nog eens en voegde eraan toe: “Het vieren van de verjaardag van Oudewater is dan ook dé kans om elkaar weer eens echt te ontmoeten. Het ligt in de bedoeling van de verjaardag van Oudewater een jaarlijks terugkerend evenement te maken. We presenteren nu gelijk onze nieuwe banners waarop we de magie van Oudewater willen onderstrepen: natuurlijk/kijk eens hoe groen de buitengebieden zijn, historisch/wat een bijzondere geschiedenis Oudewater heeft en kleurrijk/en daarom zo enorm gezellig! Windfall gaat zo dadelijk eerst optreden, dan volgt Shantykoor De Kaapstander en als laatste staan De Buren op het podium. De muziekkoepel blijft de hele zomer staan en Hex en Lumière hebben toegezegd af en toe samen iets te gaan organiseren; we kijken ernaar uit.”

“Vóór iedereen nu lekker kan gaan genieten moeten we wel even een paar mensen bedanken die meegeholpen hebben om dit allemaal mogelijk te maken: Jan van Dam, Sebas Tesink, Jeroen Kliver (Vrienden van Oudewater) en, niet te vergeten: Loes de Vos (Muziekhuis).”

Loes vond dat we zeker ook Dick de Jong van audiobedrijf DMS niet moesten vergeten, want hij zou de hele avond aan de knoppen staan. De muziek klonk goed, terwijl er ook heel wat collega-muzikanten op het terras aanwezig waren, de drankjes vloeiden rijkelijk en er werd zelfs af en toe gedanst. Kortom: hoewel wat verlaat, toch een geslaagde nieuwjaarsreceptie.

Aad Kuiper

Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 13 uur geleden
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 15 uur geleden
Afbeelding
Hout 23 uur geleden
Afbeelding
Onderling Sterk bestaat vijfentwintig jaar 5 feb, 19:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in Haastrecht 5 feb, 17:00
Afbeelding
Marc C. Slootjes schrijft 'The Original Sinners' 5 feb, 14:00
Afbeelding
De Knoperij, een succesformule 4 feb, 19:00
Afbeelding
Rachel Verkaik-Stalvord over haar deelname Stem van de Waard 4 feb, 18:00