Afbeelding
Bert van der Horst

Dubbel genieten van de actie van Vrienden van het Hospice Oudewater

Algemeen

En lekker eten én het Hospice Oudewater steunen, was de kop van het artikel dat eind oktober/begin november in De IJsselbode verscheen om mensen die het hospice een warm hart toedragen én van lekker eten houden uit te nodigen om in te tekenen op een heerlijk diner bij Hex. En er meldden zich al snel heel wat liefhebbers. Maar COVID-19 gooide, zoals de laatste tijd wel vaker plaatsvond, roet in het eten en dat vond niemand prettig. Gelukkig is er nu een herkansing.

Het kan weer”, liet Hein Dionisius destijds weten en toonde zich daar enorm verheugd over. Toen ging het over een diner bij Hex; Dionisius riep nog blij: “Gelukkig kan het sponsordiner bij Hex weer doorgang vinden.” Maar dat kon uiteindelijk dus toch weer niet. De Stichting Vrienden van het Hospice Oudewater organiseert nu, om alle liefhebbers én het hospice een groot plezier te doen, een sponsormiddag ten bate van het hospice, waarbij genoten kan worden van een ‘exclusieve lunch’ bij Restaurant Hex. Deze culinaire lunch wordt zelfs, in verband met de te verwachten belangstelling, op twee verschillende data aangeboden, en wel op zondag 6 en zondag 13 maart.

Hein Dionisius en Ria Oostendorp vertelden ons tijdens het vorig interview, dat de overheidssubsidie niet echt toereikend is en dat de ‘Vrienden’ dus blij waren én zijn met de donateurs en dat de sponsorloop in het afgelopen najaar en de digitale collecte wel heel aardige bedragen hadden opgeleverd, maar dat een beetje meer wel bijzonder welkom is.

Driemaal is zeker ook hospicerecht

Twee keer eerder ging het sponsordiner niet door, maar in de uitnodiging geven Dionisius en Oostendorp aan dat driemaal scheepsrecht is en hebben er het volste vertrouwen in dat de lunch bij Hex zeker doorgang zal vinden. “Paul, de kok van Hex, gaat een culinaire lunch voorbereiden voor euro 42,50, (exclusief drankjes) waarvan Paul en Inge de stichting een behoorlijk bedrag zullen doen toekomen. Dat bedrag is bestemd voor ons hospice, dat na zes jaar niet meer weg te denken is uit Oudewater.” En de uitnodiging gaat verder met een welgemeende verzuchting: “Laten we na de vervelende coronaperiode maar weer eens proosten mét en óp elkaar”, waarna een heldere instructie volgt. “U kunt via onderstaand emailadres uw datumkeuze en het aantal personen kenbaar maken. Tevens is het mogelijk ook Uw dieetwensen aan te geven en wij houden ons uiteraard aan de op dat moment geldende coronaregels.”

Gulle gevers, die ook liefhebber zijn van een heerlijke lunch, kunnen zich opgeven bij Ria Oostendorp via mljoostendorp@gmail.com en zijn vanaf twaalf uur welkom zijn bij Restaurant Hex, Markt Oostzijde 14, want de sponsorlunch begint om half één.

Aad Kuiper

Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 36 seconden geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase 2 uur geleden
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 3 uur geleden
Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag.
Koningsdag in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen gisteren
Afbeelding
Opbrengst Reuma collecte 2024 22 apr, 09:00
Afbeelding
Comité 4 en 5 mei Oudewater zoekt meedenkers 21 apr, 19:00
Gerben Olsthoorn (li) en Kees van Schaick in de polders.
Nieuwe gebiedscoöperatie in de polders rond Oudewater 21 apr, 17:00