Bewoners van de Liezeborgh samen met de medewerkers,klaar voor de driedaagse.
Bewoners van de Liezeborgh samen met de medewerkers,klaar voor de driedaagse. (Mireille van der Ham)

Avonddriedaagse met een twist

Jubileum voor bewoners De Liezeborgh

Dit jaar zal voor de vijfde keer de wandel driedaagse voor de bewoners van Woon-zorgcentrum De Liezeborgh georganiseerd worden. Een uitje waar de bewoners iedere keer duidelijk zichtbaar van genieten.

Vrijwilligers

Doordat de kinderen van Annemieke Koot al een aantal keer met de avondvierdaagse van hun basisschool meegelopen hadden, wist Annemieke wat voor leuke sfeer daarbij kwam kijken. Ze vond het jammer dat zoiets niet in Haastrecht gedaan werd, dus ontstond het idee om het voor de bewoners van haar werk in De Liezeborgh te organiseren.
Nadat zij het er met haar collega’s over had gehad en er enthousiast gereageerd werd, sloten Jannie Streng en Riet Moons zich bij Annemieke aan om te helpen.
Jannie wandelt zelf veel en vindt het daardoor ook leuk om de verschillende routes uit te stippelen.

Omdat ruim de helft van de bewoners van De Liezeborgh in een rolstoel mee gaat, is de organisatie afhankelijk van heel wat vrijwilligers. Gelukkig is de familie heel enthousiast en willen zij graag helpen. “We hebben ieder jaar een vaste groep vrijwilligers waar we altijd een beroep op kunnen doen”, zegt Annemieke. “Het wordt erg gewaardeerd, wat de sfeer zo gezellig en vrolijk maakt. Het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien is het weer, maar tot nu toe hebben we dat nog steeds erg getroffen!”

Route

De driedaagse is van woensdag 22 juni tot en met vrijdag 24 juni, met iedere avond een andere route. De start is om 18.30 uur, rond 20.30 uur zullen zij weer terugkeren bij De Liezeborgh.

Woensdagavond gaat de route richting Gouda, langs de Provincialeweg, via het Jaagpad weer terug. Het einde van de route is deze avond bij Restaurant Over De Brug, waar de bewoners en vrijwilligers koffie met gebak zullen krijgen.

Donderdagavond zal er de polder in gelopen worden, richting de Polsstokvereniging. Op de terugweg is er bij de molen hopelijk een ijsje voor alle deelnemers.

En op vrijdagavond gaan zij een stukje de andere kant op langs de Provincialeweg, over De Hoogstraat terug, richting de wijk Stein.

Deze laatste avond zal extra feestelijk zijn, met nog meer bewoners die eventueel mee willen, waarbij zij ook verkleed zullen zijn met feestelijke hoedjes en kettingen en dergelijke. Onderweg ontvangen alle bewoners een bosje bloemen en WelThuis zorgt voor een medaille. De fanfare zorgt voor een muzikaal onthaal bij De Liezeborgh, waar deze gezellige drie dagen afgesloten worden met een hapje en een drankje.

Mocht u een momentje vrij hebben, de bewoners vinden het prachtig om op deze drie avonden aangemoedigd te worden.

Mireille van der Ham

Meer berichten