Carla Oskam vertelt dat de pop-up minicamperplaats tien plaatsen telt en laat het inderdaad schitterende uitzicht zien; in de verte zie je de torens van Oudewater.
Carla Oskam vertelt dat de pop-up minicamperplaats tien plaatsen telt en laat het inderdaad schitterende uitzicht zien; in de verte zie je de torens van Oudewater. Aad Kuiper

Camperplaatsen in de IJsselstreek

Algemeen

Aad Kuiper

Veel reislustige kampeerders en camperaars blijven dit jaar dichter bij huis. Soms zelfs heel dicht bij huis. Of er komen vrienden of familieleden op bezoek die wel met hun eigen camper komen en zonder problemen gezellig bij een ander in de tuin willen zitten, maar toch liever in hun eigen onderkomen slapen. Nu zijn er in de IJsselstreek al een aantal campings en camperplaatsen bekend, maar het worden er inmiddels steeds meer. Zo zijn er twee nieuwe camperplaatsen aan het arsenaal toegevoegd.

Op kampeerterreinen kun je ook met een camper terecht. En die heb je in overvloed: De Boerderij en De Oude Boomgaard op de Zuid-Linschoterzandweg, De Boogaard en De Mulderije of Bij Groen Geluk in de Hekendorpse Buurt, Camping Midden op 't Landt in Benschop en Camping Streefland in Haastrecht en er zijn er meer in de nabije omgeving. Vervolgens heb je camperplaatsen in o.a. Lopik (De Willige Waard), in Oudewater (Statenland) en in IJsselstein (Marnemoende). Maar de keuze is nu nog groter nog geworden …

Montfoort

Zo wordt op 17 juli in Montfoort Camperplaats Nieuw Vogelenzang op Blokland 126 officieel geopend door burgemeester Van Hartskamp.

"In 1980 zijn wij verhuisd naar Blokland vanuit Willeskop, waar onze oude boerderij, genaamd Vogelenzang stond. De huidige wijk Vogelenzang die is gebouwd op de plaats van de oude boerderij is ernaar vernoemd. Na 37 jaar te hebben geboerd op Blokland 126 zijn wij in 2017 gestopt met het melkvee," laten Dick en Elly van der Neut weten. Omdat er veel vraag bleek naar caravanstallingplaatsen, hebben zij de stal en de loods daartoe opgeknapt. En, omdat zij in een prachtig stukje Nederland wonen, vonden ze het wel een mooi idee om daar ook anderen van te laten meegenieten: "Afgelopen jaar is er hard gewerkt om alles ervoor in orde te maken. Nieuw sanitair en hier en daar gezorgd voor wat meer ruimte zodat er een praktische oprit en ruime standplaatsen gerealiseerd konden worden. In mei zijn wij voorzichtig opengegaan." En ze heten ook u van harte welkom.

w         www.nieuwvogelenzang.nl

Op de grens van Oudewater en Haastrecht

Wat doe je als ondernemer als je door Covid19 zes maanden wordt stilgelegd … Dan zoek je naar alternatieve mogelijkheden. Zo begon Carla Oskam sinds Hemelvaartsdag de pop-up mini Camping/Camperplaats Nooitgedacht.

Carla Oskam vertelt dat de pop-up minicamperplaats tien plaatsen telt en laat het inderdaad schitterende uitzicht zien; in de verte zie je de torens van Oudewater: "Er is hier rust, ruimte en er zijn veel mogelijkheden voor recreatie. Het is een uitvalbasis om te fietsen en te wandelen en je kunt in de buurt gaan suppen (Richard Proost Sport in Oudewater) of kanovaren op de Vlist (Kanocentrum Haastrecht). Oudewater, Schoonhoven en Gouda zijn prachtige historische plaatsen dichtbij en interessant om te bezoeken.

Zelf ben ik vrijwilliger bij TIP Oudewater en daar valt met o.a. de Heksenwaag en het Touwmuseum veel te zien. Maar er is nog veel meer. Ook kaasstad Gouda is een bezoek waard met o.a. de onlangs geopende Cheese Experience; dat is echt een belevenis. De Krimpenerwaard en de Lopikerwaard bieden bijzonder mooie wandel- en fietsroutes. Je zit hier echt midden in het Groene Hart."

Teun, Carla en John Oskam zijn wijd en zijd bekend met hun bedrijf Klaproos Culturele Ondersteuning. Zij verzorgen met hun team de technische ondersteuning op het gebied van licht, geluid en projectie bij uiteenlopende evenementen, maar er waren door de coronacrisis even niet zo heel veel evenementen; geen per saldo. Daarom gingen ze op zoek naar meer alternatieven. Zo hebben ze livestreamsessies ondersteund voor onder andere OnderNamen, Woerden, maar ze leverden ook de techniek voor de babbelbox bij De Wulverhorst, die door Jan Snel geplaatst en mede mogelijk gemaakt werd door Rabobank en NOVO. Hierdoor konden de bewoners veilig kletsen met hun familieleden. Een ander initiatief was 'Weids', een plek waar je met een wat grotere groep kan eten en dan was de pop-up minicamperplaats een vrij logisch vervolg met zoveel ruimte, zo'n mooi uitzicht en zo'n schitterende omgeving. Er waren al eerder gasten, maar het afgelopen weekend kwam er iemand met de camper om een verjaardag te vieren, want de combinatie mini-camperplaats en plek om te eten is daar uiteraard uitstekend voor geschikt.

Het avontuur begon een dikke maand geleden en op Campercontact.nl staan nu al een aantal bijzonder lovende reviews te lezen met als gemiddelde beoordeling bijna een negen. En voor belangstellenden is er uiteraard de facebookpagina https://www.facebook.com/camperplekken

Carla Oskam:
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 55 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00