Links staat museumdirecteur Thomas Höing en rechts Silvester Keijzer.
Links staat museumdirecteur Thomas Höing en rechts Silvester Keijzer. pr

Silvester Keijzer schenkt 'Kermit AUDI' aan museum in Duitsland

Algemeen

Siem van der Burg

Er stond ongeveer 300.000 kilometer op de teller. Om de 'Kermit Audi' door de APK te krijgen moesten er veel kosten gemaakt worden. Daarna zou het nog steeds de vraag zijn hoe lang de knalgroene A4 uit 1998 het nog vol zou houden. Silvester Keijzer uit Linschoten besloot daarom zijn auto aan het 'Siku, Audi en klassieker automuseum' in Stadtlohn Duitsland (net over de grens bij Winterswijk) te schenken.

"Heel veel mensen die ik dat vertelde vonden het wel een, op zijn zachtst gezegd, bijzondere en vreemde actie", zegt Silvester. Ik kocht de auto zes jaar geleden van een oom woonachtig in Duitsland die er de hele Balkan al mee doorgecrosst had. Ook ik heb er veel plezier aan beleefd. Maar investeren om hem weer door de APK te krijgen was voor mij een te kostbare zaak. In plaats van verkopen (voor max 1.000 euro) besloot ik hem aan het museum te schenken. Op die manier zou mijn 'trots' een mooie laatste rustplaats krijgen in plaats van te eindigen in het Oostblok of op een crossterrein.

In 2017 bezocht ik het museum met mijn vader. Daar werd ik heel enthousiast over de enorme collectie. In het museum is de volledige geschiedenis van modelautofabrikant Siku vanaf 1951 te vinden en miniaturen van het merk Audi in alle schalen. En dan zijn er de echte Oldtimers met de focus op Audi en speciale Audi carrosserieën waar mijn exclusieve 'Kermit', een Audi A4 uit 1998, prima tussenpast. Het is een hele bijzondere versie waar al van alles op en aan zat. De opvallende groene kleur heet paradijsgroen metallic en was pas vanaf 1996 exclusief verkrijgbaar voor de Audi A4 Avant".

"Ze waren bij het museum nog veel enthousiaster dan dat ik vooraf verwachtte. De overdracht van de sleutels vond plaats op 23 mei 2020. De pers uit de regio besteedde er veel aandacht aan. Er werd ook promotie gemaakt voor het museum met mijn auto via Facebook. Hoe leuk is dat! Sinds kort staat er een speciaal bordje bij de auto met het opschrift 'Kermit Audi'.'

Silvester beveelt het museum van harte aan: Als je 90 klassieke en youngtimers wil zien en meer dan 36.000 modelauto's kan je van maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 18.00 uur en zondags van 11.00 tot 18.00 uur terecht in het museum. Adres: von-Ardenne-Strasse. 42, 48703 Stadtlohn Duitsland. Voor meer informatie kan gebeld worden met 0049-2563205929 of gekeken worden op www.oldtimermuseum-hoeing.de

Silvester met een model van zijn 'Kermit Audi'.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00