Afbeelding

Kanovaren op de Vlist

Algemeen

Cees Reichard

Vanuit het kanocentrum Haastrecht kan je met de kano de prachtige Vlistroute varen. Deze route op het riviertje de Vlist heeft een lengte van 10 km en loopt van Haastrecht naar Schoonhoven. Het is een zeer aantrekkelijke tocht langs vele oude boerderijen, veel natuurschoon en het mooie dorpje Vlist. Het is een prachtig gebied om vanaf het water te beleven.

Eigenaar John Hoogenboom vertelt over de diverse mogelijkheden die je tijdens je kanotocht kunt beleven. Je komt langs de twee wipwatermolens; de 'Bachtenaar', waarschijnlijk uit 1714 aan de Visserkade, en ten noorden van Schoonhoven staat langs de Vlist de 'Bonrepasmolen' uit 1600. Onderweg zijn diverse steigers waar je aan kunt meren en even kunt gaan zitten. Voor de inwendige mens zijn er twee uitspanningen direct aan het water met een ruim terras. Onderweg passeer je een kaasboerderij waar je heerlijke kaas kunt kopen.

Openingstijden

Bij vertrek krijgen de kanoërs enige instructie en een routebeschrijving met daarop alle wetenswaardigheden van onderweg.

Je kunt kiezen uit één-, twee- en driepersoonskano's. Hiermee is het mogelijk een dagdeel of een hele dag het water op te gaan. De openingstijden zijn in juli en augustus van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In mei, juni en september op vrijdag, zaterdag en zondag met dezelfde tijden.

Dit jaar heeft het kanocentrum voor het eerst een prachtig terras waar men na afloop terecht kan voor een consumptie of een ijsje.

John zegt dat de kanotocht een leuk sportief uitje voor iedereen is, in het bijzonder voor gezinnen.

Het kanocentrum is te vinden aan het begin van de Hoogstraat aan de Boezem in Haastrecht.
Voor meer informatie www.kanocentrum-haastrecht.nl, tel. 0182-502245.

Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00