De 1,5 meter wearable zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om 1,5 meter afstand te houden.
De 1,5 meter wearable zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om 1,5 meter afstand te houden. pr

Montfoorts bedrijf komt met armband om 1,5 meter afstand te houden

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om 1,5 meter afstand te houden, heeft een Montfoorts bedrijf een armband ontwikkeld, die een seintje geeft wanneer je te dichtbij iemand in de buurt bent. DM Interactive ontwerpt normaal gesproken onder andere websites en apps.

Het bedrijf is al sinds april bezig met het ontwikkelen van dit product, de zogenaamde Radiusguard Social Distance Wearable. De polsband, die veel wegheeft van een smartwatch, geeft een trilsignaal wanneer je te dicht bij een voorbijganger komt die ook in het bezit is van de slimme polsband. De radiusguard heeft een bereik van 1,5 tot 2 meter. Volgens Gerrit Bos van DM Interactive is de band vooral bedoeld voor de zakelijke markt (binnen grote bedrijven) voor collectief gebruik. De radiusguard is geschikt voor bedrijven, het onderwijs, horeca, festivals, musea en de zorgsector van elk formaat. Gerrit: "Pas als we een polsband kunnen produceren die voor iedere organisatie aan te schaffen is, heeft het nut."

Het bedrijf ontwikkelde de band, omdat - zo vertelt Gerrit - ze al vanaf het begin van de corona uitbraak merkten dat het handhaven van de anderhalve meter lastig is. "Zeker op de werkvloer en op scholen voorzagen we wel wat uitdagingen. We zijn daarom gaan zoeken naar een simpel en laagdrempelig product die je een seintje geeft wanneer je te dicht bij iemand in de buurt bent."

Anders dan veel Covid 19-toepassingen die gebruikers volgen en data opslaan, zal de polsband geen data opslaan of versturen. Het bedrijf koos er juist om privacy redenen ook heel bewust voor om de polsband niet te koppelen met een app, smartphone of andere apparatuur. Gerrit: "Met alle nieuwe corona-apps en trackingsystemen dient er goed gekeken te worden naar het privacyvraagstuk. Daarom is de radiusguard specifiek ontwikkeld om persoonsgegevens te beschermen, simpelweg door ze niet op te slaan. We geloven dat deze polsband door zijn slanke, minimalistische design door iedereen gedragen kan worden en daarbij bijdraagt aan een leefbare maatschappij waarin we social distancing kunnen handhaven."

Vanwege de simpele werking van de radiusguard is de polsband ook ideaal voor kinderen en ouderen. De instructie is ook voor deze doelgroep super simpel: "Als de polsband trilt, dan moet je even wat meer afstand houden." Een radiusguard zal niet meer dan 35 euro exclusief BTW gaan kosten. Het is niet de eerste corona-proof oplossing, waar het bedrijf mee kwam. Eerder ontwikkelde het bedrijf uit Montfoort al een zogenaamde gezondheidscheck voor de horeca. "Samen met IT-bedrijf Draads (ook uit Montfoort) hebben we een website ontwikkeld die het 'check gesprek' gemakkelijker maakt voor horeca en contactberoepen. Het werd erg snel opgepikt door met name de horeca. De gratis versie werd al enkele tienduizenden keren bezocht sinds 1 juni. Ook hebben we de gezondheidscheck op maat ontwikkeld voor bijvoorbeeld JRE-Jeunes Restaurateurs. Die bieden de gezondheidscheck aan bij de 350 aangesloten restaurants in acht verschillende landen", aldus Gerrit.

Naar verwachting zullen de eerste polsbandjes van radiusguard volgende maand (juli) geleverd kunnen worden. "Ondanks dat we nog maar twee weken echt actief zijn met het promoten van het product is de interesse al goed te merken. Zo hebben we een aanvraag vanuit het buitenland voor ruim 2000 stuks en zijn we ook in Nederland druk met interessante klanten." De radiusguard is nu alleen verkrijgbaar per 50 stuks, maar op termijn is het wellicht ook interessant voor de consument. "Voor nu hebben we ons vooral gericht op en gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor social distancing voor de zakelijke markt, maar we zitten zeker niet stil. We hopen dan ook snel met een luxere versie te komen van radiusguard met opties die je kent van smartwatches."

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 11 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 12 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 13 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 16 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 18 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 21 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00