Adrie van Dommelen-de Gruijl
Adrie van Dommelen-de Gruijl Cees Reichard

Twee Koninklijke onderscheidingen in Haastrecht

Algemeen

Dit jaar hebben twee Haastrechtenaren een lintje gekregen. Mevr. Adriana Jacoba (Adrie) van Dommelen-de Gruijl (69) en de heer M. (Marco) van der Vegt (48) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de coronacrisis vond er dit jaar geen gebruikelijke Lintjesregen plaats. Burgemeester Roel Cazemier belde vrijdagochtend de gedecoreerden op met het nieuws dat zij dit jaar de Koninklijke onderscheiding ontvangen. Op een later tijdstip wordt voor hen een feest georganiseerd. De burgemeester zal hen dan alsnog de onderscheiding opspelden

Burgemeester Cazemier tot de gedecoreerden: "Het is bijzonder spijtig dat ik u dit jaar niet persoonlijk kan ontmoeten om u de onderscheiding op te spelden. Helaas lukt het dit jaar niet vanwege de coronamaatregelen. Elk jaar ben ik weer onder de indruk van al het werk dat velen van u als vrijwilliger verzetten. Dit is onbetaalbaar. U bent allemaal van grote betekenis voor uw dorp of stad. Langs deze weg wil ik u bedanken voor uw inzet."

Adrie van Dommelen-de Gruijl

Adrie van Dommelen werd door burgemeester Cazemier gebeld en zij was helemaal verbaasd dat hij zei dat ze moest gaan zitten omdat hij een belangrijke mededeling had. Vervolgens vertelde hij haar dat zij een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Adrie: "Ik was helemaal verbaasd, het overviel mij helemaal. Ik vind het fantastisch. In de loop van de dag heb ik prachtige bloemen en een slagroomsnit gekregen"

Adrie van Dommelen-de Gruijl krijgt haar onderscheiding voor het leiding geven aan de seniorensoos van de Gereformeerde Kerk in Haastrecht. Zij doet dit ruim 38 jaar. Zij maakt zelf - heel creatief - uitnodigingen voor de kerstviering. Leidde de Kinderclub en was ruim 13 jaar diaken en bezoekdame voor ouderen en eenzamen. Van Zangkoor Te Deum Laudamus was ze 14 jaar penningmeester.

Marco van der Vegt

Voor Marco van der Vegt was deze onderscheiding een complete verrassing. Hij was dan ook verrast dat de burgemeester hem belde met het bericht dat hij een lintje krijgt. Na dit telefoontje kwamen zijn collega's van de vrijwillige brandweer Haastrecht met loeiende sirenes hem feliciteren. Ploegchef Bas Verboom sprak hem toe en memoreerde dat Marco al meer dan 20 jaar brandweervrijwilliger van korps Haastrecht is. Hij werd in 2000 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als Manschap. Tijdens zijn brandweercarrière heeft hij diverse opleidingen en scholingen gevolgd tot het niveau Manschap B. Niet alleen als brandweerman, maar ook als sociaal persoon levert hij een grote bijdrage aan de saamhorigheid van de kazerne Haastrecht.

Ook Marco mocht in de loop van de dag nog veel felicitaties en bloemen in ontvangst nemen.

Ploegchef Bas Verboom feliciteert Marco van der Vegt. (links)
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00