Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'. Foto: PR

De Roparun in het pinksterweekend weer van start

Algemeen

Cees Reichard

Geld inzamelen voor mensen met kanker

Tijdens het pinksterweekend vindt weer de Roparun plaats. Honderden teams leggen lopend (en rijdend) in estafettevorm meer dan 500 kilometer af. Per team is er steeds één loper met begeleiding actief. Non-stop, drie dagen lang. Hiermee wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken, Dit allemaal onder motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De eerste Roparun ging in 1992 van Rotterdam naar Parijs. Later is Rotterdam de finishplek geworden en startten de routes in verschillende steden in binnen- en buitenland. Dit jaar is voor de eerste keer sinds 2019 weer een internationale route. De Franse route start op Circuit La Clef des Champs en leidt via Noord-Frankrijk en België naar de Coolsingel.

Zorgpartners Midden-Holland

Eén van de teams is Team 226 ‘Zorgpartners Midden-Holland’, met enkele deelnemers uit Haastrecht, Stolwijk en Gouda. Zij gaan al een aantal jaren via uitputting en emotie naar een overwinning. Zij proberen geld bij elkaar te halen voor dit doel. Naast de oliebollenverkoop en de kraam op de Jaarmarkt in Haastrecht, verzorgen zij ook Moederdagontbijtjes in de Krimpenerwaard en Gouda.

Chauffeur Kees Verhoog uit Haastrecht roept iedereen die dit team wil steunen op, om bij de supermarkt COOP het statiegeldbonnetjes of een financiële bijdrage in een staande buis te doen. Tevens hangt er een QR-code waarop digitaal een bijdrage geleverd kan worden.

Via www.roparun.nl kan men tijdens de pinksterdagen het team volgen.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 1 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 3 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 8 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal gisteren
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00