Het Doppler Duo met Rinde Yildiz (links) en Michelle Verheggen.
Het Doppler Duo met Rinde Yildiz (links) en Michelle Verheggen. Foto: Cees Reichard

Een goed bezocht Nieuwjaarsconcert in Hervormde Kerk

Algemeen

Cees Reichard

Het Doppler Duo verzorgde op zondag 14 januari in de Hervormde Kerk in Haastrecht het Nieuwjaarsconcert 2024. De organisatie was in handen van de Culturele stichting Haastrechtse Kring. In de pauze sprak voorzitter Jielis van Baalen zijn nieuwjaarswens uit en hief samen met de aanwezigen het glas op het nieuwe jaar.

Het Doppler Duo speelde werken van o.a. Lili Boulanger, Claude Debussy, Manuel de Falla, Maurice Ravel en Béla Bártok.

Combinatie van instrumenten

Het Doppler Duo bestaat uit Rinde Yildiz (altviool) en Michelle Verheggen (harp), een bijzondere combinatie van instrumenten. De boventonen van de altviool passen prachtig bij het warme harpgeluid waardoor ze lijken te versmelten met elkaar en je niet meer kunt thuisbrengen welke instrumenten je precies hoort.

De naam van het duo is gebaseerd op het Doppler Effect dat de veranderlijkheid van geluid beschrijft door beweging. De kracht van het duo ligt volgens de twee musici zelf in de veranderlijkheid van het geluid dat ontstaat door de combinatie van frequenties van de twee instrumenten. Het werd een goed concert en inderdaad moest je soms goed opletten welk instrument je hoorde. De aanwezigen konden het waarderen en genoten van de muziek.

Kunstzinnig jaar

Tijdens de Nieuwjaarstoespraak zegt voorzitter Van Baalen dat Haastrecht een actief dorp is. Hij is blij verwonderd en verbaasd dat hier zo veel activiteiten georganiseerd worden en dat de Haastrechtse Kring hier o.a. deel van uit mag maken. De Kring hoopt in 2024 hier mee door te kunnen gaan en hij wenst iedereen een mooi kunstzinnig jaar toe.

Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 2 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 19 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 20 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven gisteren
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00