Het harmonieorkest o.l.v. dirigent Mark Tempelaars.
Het harmonieorkest o.l.v. dirigent Mark Tempelaars.

Het ‘Filmmuziek’ Voorjaarsconcert van Concordia een succes

Algemeen

Cees Reichard

Op het Voorjaarsconcert van Muziekvereniging Concordia in Haastrecht presenteerde zowel het harmonieorkest als het leerlingenorkest en het startersorkest bekende filmmuziek. Ook de AMV (Algemene Muzikale Vorming) liet van zich horen. En niet te vergeten de drie meisjes die blokfluit speelden. Het was een gevarieerd filmmuziekprogramma van Nederlandse klassiekers zoals de muziek uit de film ‘Fanfare’ van Bert Haastra, tot aan de beroemde muziek uit de films van James Bond.

Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark Tempelaars startte de avond met het melodieuze nummer ‘Also Sprach Zararthustra’ van Richard Strauss. Daarna speelde het orkest nog 4 nummers, eindigend met het ‘Fanfare in Es’. Het startersorkest kwam o.l.v. dirigente Daniëlle van Bas daarna met het bekende ‘Do Re Mi’. En het eerste gedeelte werd afgesloten door het leerlingenorkest o.l.v. Mark Tempelars met twee filmmuzieknummers.

Blokfluiters

Na de pauze speelden AMV2 en volwassenen twee nummers, o.a. muziek van Pippi Langkous. Het startersorkest speelde muziek van Harry Potter. Erg aandoenlijk waren de drie blokfluiters die o.l.v. Diana Anker o.a. ‘Edelweiss’ speelden. De zaal neuriede mee en Diana vroeg of de 3 kinderen het nog een keer wilden spelen en verzocht de zaal mee te zingen. Dit gebeurde en de kinderen hadden zichtbaar plezier in hun blokfluitspel. Het concert werd met 4 nummers door het harmonieorkest afgesloten. Heel mooi was ‘Harry’s Wondrous World’ van John Williams waarmee het concert ten einde kwam.

Je kon merken dat de musici hard aan de nummers gewerkt hebben, er werd op hoogstaand niveau gemusiceerd.

Filmbeelden

Op een beamer werd de filmmuziek met filmbeelden zichtbaar gemaakt. Deze PowerPointpresentatie werd geheel verzorgd door Marjolein Smulders. Zij heeft dit zorgvuldig gedaan en vertelde dat zij hier veel tijd en aandacht aan besteed heeft. Voor het publiek leuk om bij de muziek ook de daarbij behorende foto’s te kunnen zien. Mijn complimenten.

De musici hebben met plezier gespeeld en de aanwezigen hebben genoten. Een zeer verzorgd concert waarop goed gemusiceerd werd.

Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 2 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 19 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 20 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven gisteren
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00