Wethouder Pascal van der Hek.
Wethouder Pascal van der Hek.

Met Krimpenerwaards bakkie in contact treden met wethouders

Algemeen

Cees Reichard

Het ‘Krimpenerwaards bakkie’ is een initiatief van het college B&W van de gemeente Krimpenerwaard en heeft als doel inwoners en ondernemers direct in contact te laten komen met de wethouders. Dit is mogelijk op de spreekuren. Zonder afspraak kan men persoonlijk kennis maken met de wethouders.

Wethouder Pascal van der Hek (VGBK) kondigde dit aan tijdens de nieuwjaarsreceptie op 11 januari in Haastrecht. Hij stelde dat het college een laagdrempelige gelegenheid wil creëren voor inwoners om met collegeleden in gesprek te gaan en hun stem te laten horen.

Het ‘Krimpenerwaards bakkie’ staat symbool voor informele ontmoetingen en goede gesprekken. De gemeente gaat elke maand één spreekuur organiseren, zodat elke kern minstens één keer per jaar aan bod komt. De gesprekken zijn bedoeld om met elkaar van gedachten wisselen over de eigen kern. Men kan bijvoorbeeld zijn/haar ideeën en wensen te berde brengen voor hun dorp of stad. Heel duidelijk wordt gesteld dat tijdens de spreekuren niet ingegaan wordt op privékwesties of zaken waarvoor bij de gemeente al bezwaar-, beroeps- of klachtprocedures lopen.

De spreekuren zijn voor dit jaar ingepland. In Vlist komt wethouder Pascal van der Hek (VGBK) op donderdag 20 juni van 19.30 tot 20.30 uur in Ons Honk. Wethouder Ria Boere (VVD) komt op donderdag 5 september van 19.30 tot 20.30 uur in Theater Concordia.

Van der Hek hoopt dat de inwoners deel willen nemen aan de spreekuren.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00