Burgemeester Beenakker neemt afscheid van Joke van den Berg.
Burgemeester Beenakker neemt afscheid van Joke van den Berg.

Joke van den Berg neemt na 33 jaar afscheid als gemeentebode

Algemeen

Cees Reichard

Joke van den Berg uit Haastrecht is in 1991 gestart als vaste gemeentebode voor de dinsdagavond in de gemeente Vlist en na de gemeentelijke herindeling heeft zij haar werk voortgezet in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Zij verzorgde tijdens de commissie- en raadsvergaderingen onder andere de koffie en thee. Daarnaast was zij altijd aanwezig bij de vele recepties. Deze maand is haar werk ten einde gekomen. In de laatstgehouden raadsvergadering heeft burgemeester Beenakker haar uitgezwaaid en haar hartelijk bedankt voor haar grote inzet tijdens het werk.

Joke van den Berg is in 1991 in de gemeente Vlist gestart bij burgemeester Andel. Daarna heeft zij nog negen burgemeesters mogen begroeten. Voor Vlist waren dat Meinema, de Cloe, Berghoef en Evenhuis. In de Krimpenerwaard: Bruinsma, Cazemier, Paans, Bouvy en tot slot Beenakker. Zij heeft van allen de installaties, recepties en op Beenakker na het afscheid meegemaakt.

Koffie- en theekan

Joke is receptionist en leerlingenadministrateur bij CSG De Goudse Waarden in Gouda. Zij vond het leuk om naast haar werk op één of twee avonden in de week nog geheel iets anders te doen. Zij koos voor gemeentebode op de dinsdagavond en ging tijdens de vergaderingen met de koffie- en theekan langs. Bij de commissievergaderingen deed zij dit in de gemeente Vlist alleen. Tijdens de raadsvergaderingen deed zij dit eerst samen met Lies Jansen en later met Paula van Gijzen. Ook verzorgde zij met haar collega’s na afloop van de vergaderingen het borreluurtje.

Met de herindeling dacht Joke dat haar werk erop zat en dat zij er uit zou moeten. “Maar ik mocht mijn werk in de gemeente Krimpenerwaard toch voortzetten. Ik vond dit fijn. Hier heb ik acht jaar met Willem Buitendijk samengewerkt.”

Recepties

Voorts werd Joke ook vaak ingezet bij de vele recepties van de gemeente. Zij denkt met plezier teug aan de vele nieuwjaarsrecepties. Maar zij kijkt ook met genoegen terug op de lintjesregen in Haastrecht en Koninginnedag waar de genodigden na de aubade met een oranjebittertje op de Koningin en het Oranjehuis toostten. De ontvangst van Sinterklaas op het bordes van het raadhuis heeft zij vaak als bode mee mogen maken. Voorts is zij enthousiast over de vele huwelijken op de zaterdagen in Vlist en later in de Krimpenerwaard. Zij waren vaak op het raadhuis en andere locaties.

Met al dit moois is er een einde gekomen aan haar carrière bij de gemeente. Op 7 februari heeft zij afscheid genomen in de raad en was er een gezellig borreluurtje. Afgelopen vrijdag had zij met haar collega’s in Haastrecht een afscheidsdiner. Afsluitend zegt Joke dat aan alles een eind komt. “Ik heb dit werk altijd met plezier gedaan en ik heb het als gezellig ervaren.”

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 11 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 12 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 13 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 16 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 18 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 21 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00