De Jodan Boys - Montfoort S.V.’19 2-0

Algemeen

Gerard van Hooff

Wondertje niet op voorraad

De Montfoorters blijven een ploeg die in wonderen gelooft. Anders is het niet te verklaren dat er in blessuretijd bij een 2-0 achterstand maar liefst vier hoekschoppen werden binnengesleept en ook nog eens twee verre ingooien vanaf de rechterzijlijn. Voeg daarbij een afstandsschot van Timo Bakker en het plaatje is compleet.

Resultaten uit het recente verleden - zogenaamde lastminute overwinningen - moeten deze manier van beëindigen van een wedstrijd hebben ingegeven. Dat zoiets ook nog eens met veel inzet gepaard gaat, ondervond de Goudse aanvoerder die met een hoofblessure naar de kant moest na een botsing met Menno Bergwerff. Deze laatste -ingevallen- maakte de 98 minuten wel vol. Op het feit dat de punten uiteindelijk in Gouda bleven viel weinig afte dingen. Slechts bij vlagen konden de Montfoorters in aanvallend opzicht een echte vuist maken en dan stond de doelman van De Jodan Boys, Roy Rondeltap pal.

Even wennen

Vanaf het beginsignaal van de strak leidende scheidsrechter Wassink toonden de Gouwenaars zich de bovenliggende partij. De voortdurend switchende spits Rob Wils toonde zich echt een aandachtstrekker van jewelste en alleen zijn aanwezigheid veroorzaakte de nodige onrust. Met name zijn vertoeven achter de laatste linie in een positie die buitenspel zou betekenen als hij de bal zou krijgen toegespeeld werkte verwarring in de kaart. Voeg daarbij zijn kopsterkte en het ‘probleem Wils’ is geschetst. Zijn kansrijke positie in de eerste minuut van de wedstrijd was al een voorteken. Aansluitend moest doelman Vianen tot tweemaal toe handelend optreden en zat de schrik er meteen goed in. De bezoekers wisten hier aanvankelijk weinig tegenover te stellen en kwam gedurende het eerste kwart van de wedstrijd nauwelijks tot aanvalsopzetten toe. Het eerste echte gevaar voor de thuisploeg kwam van een bal die met een door het kunstgras veroorzaakte carambole voor het heiligdom van Rondeltap stuitte. Zonder voor de thuisploeg kwalijke gevolgen.

Beter in de wedstrijd

Pas tegen het half uur leken de bezoekers enigszins in de wedstrijd te groeien, maar toen viel meteen het eerste doelpunt voor De Jodan Boys. Drie balaanrakingen waren nodig om als een mest door de defensie te snijden en de bal achter Vianen te krijgen. Rechtsachter Hamdani verlengde de door Hoogenboom diep gegeven bal en de in de doelmond opduikende Wils voltrok het vonnis; 1-0 (30e min) Tot aan de thee behield de thuisploeg hierna het initiatief. Dirk Rietveld -samen met aanvoerder Heerkens de Goudse luchtmacht vormend -kopte uit een hoekschop net over, Musaui haalde de achterlijn maar hield er slechts een hoekschop aan over.

De Jodan Boys verzuimt

Met twee reddende acties bij de hen toevertrouwde paal vestigden eerst Teun Ros en daarna Ricardo Bakker de aandacht op zich. Reddingen in de categorie ‘ten koste van een hoekschop’. Even nadien kroop Montfoort door het spreekwoordelijke oog van de naald toen Hoogenboom de bal laag in de doelmond bracht en Wils verzuimde de marge te vergroten tot twee doelpunten. Op dat moment was de wedstrijd ongeveer een uur oud. Vanwege een blessure van Ricardo Bakker bracht de Montfoortse coach Don Mimpen in om de verdedigende taken op zich te nemen en bij corners en vrije trappen de kopkracht van de ploeg uit Montfoort te verdubbelen. Vooralsnog wisten de gastheren aanvallend meer te creëren dan Montfoort S.V. dat een lage voorzet zonder aanrakingen door het strafschopgebied zag vliegen. Met nog een vierde kwart voor de boeg slaagden de Montfoortenaren erin de vijandelijke linies wat meer naar achteren te drukken.

Slotoffensief

Er ontstond een begin van een slotoffensief en de hoop op een beter resultaat bleef levend. Ook toen Rick Wils in de 70e minuut verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Bij de tweede paal staand schoot bij van dichtbij naast. Het bleek uitstel van executie, want na een wissel Ghanjaoui - Daan van de Pol en het naar de voorste linie verhuizen van Don Mimpen benutte de thuisploeg de ontstane ruimte tegen de een-op-een spelende ploeg van Gert Kruijs. Eerst wist Robin Vianen nog een keer redding te brengen, maar toen Esra Hoogenboom in de 82e minuut met een pass over de hele werd bediend en zijn directie tegenstander op snelheid uitkapte en ook nog eens een hard schot wist los te laten was Vianen kansloos; 2-0. De Montfoortenaren leken er een positieve boost van te krijgen en gooiden nog bewonderenswaardig veel energie in de strijd. Het wonder waarop gehoopt was zaterdag echter niet voorradig.

Opstelling; Robin Vianen, Emrie Bakker, Ricardo Bakker, (60. Don Mimpen), Emile Voogt, Teun Ros, Sabir el Ghanjaoui, (70. Daan van de Poll), Sven de Heij, (45. Jesper Kolfschoten), Timo Bakker, Jasper van de Haselkamp, Thomas Koense, (45. Menno Bergwerf), Denny van Loen, (79. Tijn Fransen).

Bouwen aan nieuwe selectie

De Voetbal Technische Commissie bericht op de site van de vereniging dat onderstaande spelers al hebben gemeld het komende seizoen bij Montfoort S.V.’19 te willen blijven spelen: Stephan Adrichem, Bart Meuleman, Nicky Besamusca, Don Mimpen, Jesper Kolfschoten, Emile Voogt, Sven de Heij, Wiek Drost, Daan van de Poll, Timo Bakker, Randy Meeuwsen, Junior Kolfschoten, Emrie Bakker, Denny van Loen, Tijn Fransen, Sten Vergeer, Ojani van Zuijlen, Jasper van den Haselkamp en Casper van Rooijen.

Casper van Rooijen heeft vorig seizoen de tweede helft van het seizoen bij Montfoort S.V.’19 gespeeld en heeft besloten in het komende seizoen graag weer voor de Blue Lions te willen spelen. Dat Don Mimpen en Denny van Loen er nog een jaartje aanplakken zorgt ook voor het behoud van de nodige routine binnen de club. De Voetbal Technische Commissie van Montfoort S.V.’19 TC is op dit moment nog in gesprek met een aantal spelers vanuit de club en van clubs uit de regio. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de invulling van de technische staf van zowel het 1e als het 2e elftal voor het komende seizoen. Drie bekende namen verlaten de selectie: Keeper Robin Vianen gaat na vele jaren in de selectie als eerste doelman zijn carrière op een lager niveau invullen. Ricardo Bakker, de huidige aanvoerder, stopt helemaal met voetballen en gaat meer privétijd krijgen en Thomas Koense heeft aangegeven zijn sportieve grenzen nog een keer te willen verleggen en gaat de overstap maken naar LRC uit Leerdam (vierde divisie).

Afbeelding
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00