Afbeelding

De boer op

Algemeen

Hanneke Stoof

Op de pedalen en de boer op. Op zaterdag 13 april ben u van harte welkom op een aantal boerderijen en de Proeftuin rond Linschoten.

Familie Kreuger

Maak kennis met de zeugen, biggen en vleesvarkens van de familie Kreuger op de Kromwijkerdijk 15 in Woerden. Een bedrijf wat aangepast is aan de huidige milieu-, welzijns-, en hygiëne-eisen. Vanuit de skybox kunt u in de kraamstal kijken die beweegbare vloeren heeft voor de veiligheid van de biggetjes. De boerderij is voorzien van zonnepanelen en kan haar stroom opslaan in een grote accu.

Proeftuin Linschoten

Als we doorfietsen richting Linschoten komen wij bij de Proeftuin op de Noord Linschoterdijk 26 in Linschoten. In de Proeftuin wordt kleinschalig biologische groente gekweekt met aandacht en zorg voor de bodem. De poort staat wagenwijd open en kinderen mogen meedoen aan de “wie kweekt de grootste bloem” wedstrijd.

Familie Doornenbal

We fietsen een stukje terug en gaan op bezoek bij de familie Doornenbal op de Noord Linschoterdijk 2. Op het melkveebedrijf van deze familie worden koeien, schapen en paarden gehouden. Deze boerderij maakt deel uit van landgoed Linschoten wat terug te zien is in de bouwstijl. Er kunnen hier producten geproefd worden en er is gelegenheid tot bloemschikken.

Familie de Regt

Dan fietsen wij door het pittoreske dorpje Linschoten heen en vervolgen onze weg naar de boerderij van de familie de Regt op de Cattenbroekerdijk 46. Hier worden 130 koeien gemolken met twee melkrobots. Een melkrobotfabrikant is aanwezig om een en ander toe te lichten. Er is een voerfabrikant aanwezig die van alles kan uitleggen over de voeding van kalf tot oude koe. Er wordt een koe beschilderd en er zijn diergeneeskundestudenten.

Deze dag begint om 10.00 uur maar de officiële opening is om 10.30 uur door burgemeester Molkenboer bij de familie Kreuger. Op verschillende locaties is er gelegenheid om koffie, thee en limonade te nuttigen tegen een kleine contante vergoeding. Tot 15.30 bent u van harte welkom op de locaties. De totale route is circa 11 km maar een keuze maken kan natuurlijk ook! Maak gebruik van de fiets, dan geniet u zó veel meer. Bovendien kunt u niet overal met de auto terecht. De bedrijven zijn te herkennen aan een gele vlag!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 9 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 10 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 13 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 15 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 17 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 18 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00