Van links naar rechts, Malou, Monique en Yvette.
Van links naar rechts, Malou, Monique en Yvette. Foto: Hanneke Stoof

Een nieuwe koers voor Het Wapen van Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

Er heeft een frisse wind gewaaid door restaurant ‘Het Wapen van Linschoten’. Strak in de lak, warm interieur en een topteam.

Sinds oktober 2023 zwaait Malou Anker de scepter in het restaurant. Malou kende Het Wapen van Linschoten goed, als inwoner van Linschoten. Ze heeft in de tijd van de vorige eigenaar een poosje in de spoelkeuken gestaan, ze at er wel eens en heeft eens gegrapt: “Als het ooit te koop komt dan wil ik het wel.” Malou vindt de horeca erg leuk maar heeft niets in die richting gestudeerd. “Het was dus eigenlijk niet de bedoeling maar het is zo gelopen. “

Toen ze het restaurant overnam was dit inclusief het personeel. “Zij waren ervaren en ik niet. Het is fijn dat ik op hen kan bouwen”, vertelt Malou.

In november kwam Monique Welmers aan boord. Monique heeft 25 jaar horeca-ervaring. Zij is werkzaam als bedrijfsleider in het restaurant. Zij fungeert min of meer als leermeester voor Malou en dat werkt goed. Monique is ook een goede voor de PR want ze zijn erg zichtbaar op sociaal media. Een mooie bijkomstigheid is dat Monique ook een goede amateurfotografe is. Zij maakt mooie productfoto’s van de gerechten uit de keuken.

Sinds januari 2024 staat er een vrouwelijke chef in de keuken. Yvette Jasperse is al dertig jaar kok. Zij heeft de gehele kaart vernieuwd en er wordt gewerkt met louter verse producten.

De kleuren zoals ze zijn horen hier gewoon

Langzamerhand zijn er veranderingen aangebracht in het restaurant. Er is behangen, geschilderd en het meubilair is veranderd. Het ziet er warm en fris uit binnen. “Ik ben eerst gewoon gestart vanuit de oude situatie, maar nu er verbouwd is, nu voelt het als thuis”, zegt Malou. “Ik heb met een stylist gewerkt maar ik heb ook zelf dingen ingebracht. Doordat het pand onder Monumentenzorg valt moet je je wel aan wat regels houden maar de kleuren zoals ze zijn, blauw en okergeel, horen hier gewoon!” Er staan nog meer veranderingen op stapel. Het Koetshuis gaan wij ook aanpakken. Dit moet een zaal worden voor feesten en partijen, maar ook voor condoleances.

Stukje bij beetje gaat Malou met Monique kijken naar andere activiteiten maar dat is toekomstmuziek. Op Koningsdag zal ‘Het Wapen van Linschoten’ ruimschoots vertegenwoordigd zijn. De samenwerking met het Oranjecomité is al een feit. ‘s Morgens is er koffie met lekkers voor het hele dorp en er zullen ook verkooppunten zijn waar men drank en hapjes kan kopen. ‘s Avonds is er feest in de zaal.

Malou heeft al veel positieve feedback gekregen. De Linschotenaren zijn blij dat het restaurant in stand is gebleven en dat er een crew is die er 100% voor gaat. “Ik hoop dat men het huiskamergevoel ervaart”, zegt ze tot besluit.

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u terecht op hun site www.hetwapenvanlinschoten.nl of bellen met 0348 412912.

Afbeelding
Afbeelding
Herdenken? 56 minuten geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 3 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 17 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 18 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 19 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 22 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen gisteren
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00