Wanda Oosterlaken, Sandra van Ringelesteijn, Carel Alberts, Danielle Cabri, Suzanne Hage en Juul Ros een foto met en een zonder Juul.
Wanda Oosterlaken, Sandra van Ringelesteijn, Carel Alberts, Danielle Cabri, Suzanne Hage en Juul Ros een foto met en een zonder Juul.

Restaurant Bij Mette krijgt oorkonde van stichting Met je hart Montfoort-Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

De EET met je hart campagne wordt omarmd door restaurants en ondernemers. Zij maken een succes van EET met je hart door hun gasten en klanten om een vrijwillige bijdrage van één euro te vragen of zij hebben ludieke acties. Deze campagne vindt ieder jaar plaats van november tot half december. Met dit geld kunnen ontmoetingen worden georganiseerd.

Stichting Met je hart Montfoort-Linschoten organiseert waardevolle terugkerende ontmoetingen voor ouderen die veelal in onzichtbaarheid gevoelens van eenzaamheid ervaren. Deze Montfoort-Linschotense tak maakt deel uit van de inmiddels vijftig deelnemende gemeentes van de landelijke stichting ‘Met je hart’.

Karen Damen van het kernteam van ‘Met je hart Montfoort-Linschoten’ is verleden jaar op pad gegaan om restaurants en ondernemers te enthousiasmeren om mee te doen met de ‘Eet met je hart campagne’. Dit heeft geresulteerd in bijdrages van de Linschotense bedrijven Restaurant Bij Mette, Jaa Wonen en meer, Boons Supermarkt, Lekkersz van Thessa, Wereldwinkel Linschoten, Dorpshuis de Vaart en in Montfoort Restaurant Het Oude Stadhuis, Bloemenboetiek Nicole en Jumbo Aarnoudse.

De bijdrages van deze acties zijn samen met andere acties dekkend voor alle uitjes die de stichting voor de ouderen organiseert.

Ik gun de ouderen heel veel gezellige middagen

Restaurant ‘Bij Mette’ had veruit het grootste aandeel geleverd en het kernteam had bedacht om Carel Alberts daarvoor eens in het zonnetje te zetten. Het kernteam heeft daarom een oorkonde gemaakt die ze Alberts aangeboden hebben. Op de vraag waarom Alberts de actie ondersteund heeft, is hij heel duidelijk: “Ik gun de ouderen heel veel gezellige middagen met kopjes thee en koffie.”

Borrelplank

Voorafgaand aan de uitreiking van de oorkonde heeft er een spelletjesmiddag plaatsgevonden in Dorpshuis de Vaart. Ouderen en vrijwilligers speelden samen Rummikub, Skip-Bo en Triominos en er werd gesjoeld. De inwendige mens werd niet vergeten, er was koffie en thee met cake en een heerlijke borrelplank, gesponsord door ‘Lekkersz van Thessa’ en natuurlijk een lekker borreltje, wijntje of frisje.

Aan de sjoelbak stonden Willie Lekkerkerker, Willy Zwartbol, mevrouw Hildebrand en vrijwilligster Jolanda de Jong. De enige uit Linschoten in dit groepje was Willy Zwartbol. “Ik dacht, ik ga eens bij ‘vreemden’ zitten,” grapte Willy. “Het is trouwens geen goede sjoelbak. Hij schuift niet en de steentjes zijn veel te klein.” Maar dat maakte ook eigenlijk niet uit, want Willy had het erg naar haar zin.

De spelletjesmiddag is geheel gefinancierd door ‘Met je hart’, met het geld wat zij opgehaald hebben met o.a. de ‘EET met je hart campagne’. De deelnemers hoeven in principe niets te betalen hiervoor. Ook gaan de ouderen regelmatig lunchen met ‘Met je hart’ of eens naar het tuincentrum, bloemstukjes maken of andere activiteiten.

Wilt u ook een activiteit financieel ondersteunen met uw bedrijf dan kan dat natuurlijk.

www.metjehart.nl/gemeenten/montfoort-linschoten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 50 minuten geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 14 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 15 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 16 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 19 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 21 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes gisteren
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00