Afbeelding
Foto: pr

Toneelvereniging Jan Claussen ruim 25 jaar op de planken

Algemeen

Hanneke Stoof

Op 26 april bestaat toneelvereniging Jan Claussen uit Linschoten officieel 25 jaar. In 1999 gingen drie leden naar de notaris en was de officiële oprichting een feit. De vereniging is ontstaan uit een groepje ouders in 1996 die voor het afscheid van de kleutertijd van hun kinderen een musical opvoerden.

De eerste jaren trad Jan Claussen alleen op voor kinderen van de openbare basisschool Prins Claus in Linschoten maar zij zijn later de stukken ook gaan spelen voor volwassenen, op verzoek van velen. In de loop der jaren werden ook scholen uit de omgeving uitgenodigd. Naast het spelen van toneelvoorstellingen houdt de vereniging zich ook bezig met nevenactiviteiten. Zo verleenden zij o.a. hun medewerking aan de heropening van de toenmalige Golff supermarkt in 2002, de Open Monumentendagen en de Avondvierdaagse. Optreden voor de Linschotense scholen doen zij al een aantal jaar niet meer en de kindermusical heeft plaatsgemaakt voor een familievoorstelling.

De vereniging telt vijftien spelende leden. Daarnaast zijn er leden en vrienden van de vereniging die zich bezighouden met grime, kostuums en techniek. Uitgangspunt van de jaarlijkse productie is dat ieder lid dat wil spelen ook een rol krijgt. Bij het uitzoeken en eventueel bewerken van een toneelstuk wordt daarmee rekening gehouden.

Baas boven Baas

Het jubileumstuk dat dit jaar op 13 april in Dorpshuis De Vaart in Linschoten wordt opgevoerd heet Baas boven Baas. De directeur van warenhuis Droom & Vreesman gaat met pensioen en zoekt een opvolger. Hij gaat beoordelen of er onder zijn personeelsleden een geschikte opvolger is. Er brandt een hevige strijd los tussen de personeelsleden. Ondertussen gaat de verkoop gewoon door en bezoekt een aantal vreemde klanten het warenhuis. Als de directeur uiteindelijk moet kiezen blijkt voor de personeelsleden dat er toch altijd nog een baas boven baas is. Het toneelstuk is enigszins gebaseerd op de komische zeventiger jaren tv-serie ‘Are you being served,’ bij de iets ouderen onder ons waarschijnlijk nog bekend.

Deze vrolijke komedie is te zien op zaterdag 13 april in de theaterzaal in Dorpshuis De Vaart in Linschoten.
Middagvoorstelling: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur.
Avondvoorstelling: 20.00 uur, zaal open op 19.30 uur.
Kaarten kosten €11,- en zijn verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart

Afbeelding
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 17 minuten geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 1 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 4 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 6 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 8 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 9 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 23 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af gisteren