Bea, Gerda, Heidi, Esther, Eleonora, Gabry en Tietsia, kernleden van Linn Ontmoet .
Bea, Gerda, Heidi, Esther, Eleonora, Gabry en Tietsia, kernleden van Linn Ontmoet . Foto: Hanneke Stoof

LINN’s Picture Perfect

Algemeen

Hanneke Stoof

De oproep luidde; Wij gaan jullie een aantal trucjes leren zodat jouw foto’s van het scherm zullen spatten. Ze hebben drie fotografen, Chris Gottenbos, Monique Ilsink en Gabry Zijlstra, gevraagd om de fotografeer skills te verbeteren.

Zaterdagmorgen half tien, het gebouwtje ‘Bij de Tol’ in Linschoten is feestelijk versierd, de koffie met lekkernijen staan klaar. De negen ‘Linners’, zoals de dames zichzelf noemen die de kernleden zijn van ‘Linn Ontmoet’ zijn er klaar voor. Deze activiteit is voorbereid door Esther, Eleonora, Gerdina en Gabry. Uiteraard worden de hand en spandiensten door alle aanwezige Linners verricht.

Doorkijkjes en vage achtergronden

De 44 deelnemende Linschoter vrouwen werden verdeeld over drie groepen. De drie groepen rouleerden en zo begon de groene groep bij Chris Gottenbos. Chris is een professioneel fotograaf. Hij begon met uitleg over portretfotografie. Het model moet niet strak tegen een muur aanstaan en met behulp van een reflectiescherm kun je het gezicht oplichten. Natuurlijk hoef je niet perse een schermpje te kopen, met aluminiumfolie kun je dit ook doen, legde Chris uit. Verder hielden de dames zich bezig met doorkijkjes en vage achtergronden in de foto.

Razend enthousiast over de mogelijkheden

Een andere groep ging in de leer bij Gabry Zijlstra. Gabry is grafisch ontwerper, webdesigner en fotograaf. Gabry behandelde de technische kant van de telefoon. Beweging fotograferen, panorama foto’s maken met je mobiel, maar ook panoramafoto’s omhoog. “Wat leuk is dit, je kunt ook allemaal filters instellen;” riep Karin, een van de deelnemers enthousiast. “Vroeger fotografeerde ik altijd met de camera. Ik wil liever met de mobiel fotograferen maar dat werkt toch echt anders, “ aldus Marjan, een andere deelnemer. Dat alle dames razend enthousiast waren over de mogelijkheden van hun telefoon was wel duidelijk. Er werd ook veel gelachen om en met elkaar.

Wat een mooie foto, stuur je die naar mij

Monique Ilsink begeleidde ook een groep. Monique is als fotograaf autodidact. Zij maakt fotografische sfeerbeelden. Dit probeerde zij over te brengen op de groep. “Ga op zoek hoe jij foto’s wil nemen. Ga je op de romantische toer, minimalistisch, modern, nostalgisch, probeer het eens uit. “ Monique fotografeert zelf met een camera dus de ins en outs van alle telefoons kende ze niet. Bente Kikkert ondersteunde haar met de technische kant.

Een van de deelnemers maakte een foto van de moeder van een andere deelnemer met de techniek zoals ze geleerd had. “Wat een mooie foto. Stuur je die naar mij? “

Tot kwart over twaalf duurde de workshops. “Ik stop er mee, ik heb koude vingers, “ riep Jannie. Maar het was ook al tijd. Eenmaal terug in ‘Bij de Tol’ stond er weer een hapje en een drankje klaar voor de deelnemers. De deelnemers lieten elkaar de foto’s zien. “Ik heb geleerd dat ik tien foto’s achter elkaar kan nemen. “ vertelde Astrid, “Dat had ik van de week moeten weten toen ik mijn kat op de foto zette.”

Linn staat voor verbinding en omzien

Deze leuke ochtend werd afgesloten door Heidi, een van de ‘Linners’. Ook zij had actief deelgenomen aan de workshops. “De Dorpstraat werd in detail afgezocht naar mooie beelden, ik zag mensen op hun knieën liggen. Wij gaan voortaan anders door de Dorpstraat. “ Heidi bedankte de fotografen en Bente voor de ondersteuning. Ze haalde aan dat Linn staat voor verbinding en omzien naar elkaar. De Linners zijn nog op zoek naar nieuwe teamleden dus daar deed Heidi een oproep voor. Linn zou Linn niet zijn als er niet een kleine ‘give away’ klaarlag voor alle deelnemers.

Challenge

Aan deze activiteit van Linn zit nog een dertig dagen challenge waarin de deelnemers uitgedaagd worden elke dag een bepaald soort foto te maken. Dan kunnen zij de leukste foto uit deze challenge delen en zullen die getoond worden op de website van Linn.

De volgende activiteit vindt plaats in mei of juni. Linn gaat op pad met Linschoten Natuurlijk. Zij gaan onder andere de bijenstal en de proeftuin bezoeken, het belooft weer een leuk, leerzaam en gezellig uitje te worden.

Woon je in Linschoten en wil je ook eens meedoen met een activiteit, hou dan de website van Linn in de gaten. https://linnontmoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 15 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 17 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 20 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 22 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert gisteren
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00